Hiteles és sikeres vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a Fiatal Vállalkozók Hetén

Szerdahelyi Csaba  |  2023. 11. 06., 16:10

A Fiatal Vállalkozók Hetén idén a mesterséges intelligencia kérdéseire és a márkaépítés fontosságára is fókuszálunk – mondta az Üzletem.hu-nak Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke.

Idén már 16. alkalommal rendezi meg Magyarországon a FIVOSZ a Fiatal Vállalkozók Hetét. Budapest mellett 9 város ad otthont a rendezvényeknek november 13-17. között. Az FVH az évek során a hazai legtekintélyesebb Üzleti és Karrier Show-jává nőtte ki magát, ahol a résztvevők az üzleti élet nagyágyúitól olyan kulisszatitkokról is hallhatnak, amelyekből ötleteket meríthetnek, inspirálódhatnak, tervezhetik saját jövőjüket.

Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke szerint ezek a rendezvények sok fiatal számára akár sorsfordítóak lehetnek, jó néhányan éppen itt határozták el, hogy váltanak vagy éppen most kezdenek vállalkozásba. „Az elmúlt másfél évtized tapasztalata, hogy a FVH sok fiatalnak segített meghozni a nagy döntést. Volt, aki itt találta meg a leendő főnökét vagy cégtárást, és volt, aki valamelyik előadó cégének a beszállítója lett. Ez nem egy szimpla konferencia, hanem nagyszerű alkalom a személyes kapcsolatépítésre” – mondta az elnök.

Természetesen arra is kitér majd sok előadó, hogy a vállalkozói lét kemény munkával jár, a sikerekért rengeteget kell dolgozni. Nyilván erről is beszél majd Kádár Tamás, a SEON Technologies Kft. alapító tulajdonosa, akit ma már Magyarország 50 legvagyonosabb embere között tartanak számon.

Kovács Patrik hangsúlyozta: a megyei helyszíneken is úgy állították össze a programokat, és kérték fel az előadókat, hogy lokálisan, testközelből értékes információk, napi aktualitások kerüljenek a középpontba.

Minden évben speciálisan is választanak témaköröket, a legaktuálisabb kérdéseket járják körbe. Idén ilyen a mesterséges intelligencia, a márkaépítés, az agrárium kérdése. Igazi kuriózum lesz az is, hogy az autóipar nagyágyúit ültetik kerekasztalhoz, a BMW, az Audi és a Mercedes-Benz képviselői a mobilitás jövőjét vázolják majd.

Az FVH egyik kiemelt támogatója és részben társszervezője a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, s mint Kovács Patrik, aki egyben a VOSZ társelnöke, közölte: a szövetségen belül hangsúlyos szerepet kapnak a fiatal vállalkozókkal kapcsolatos kérdések, fontos az érdekvédelmük. A tudatos építkezést jelzi, hogy a VOSZ-nál Ifjúsági és Induló Vállalkozás szekció dolgozik, Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnökének vezetésével.

Fontos kiemelni, hogy a rendezvények díjmentesek, de REGISZTRÁLNI kell, amit érdemes minél előbb megtenni, mert gyorsan fogynak a helyek Budapesten ugyanúgy, mint Nyíregyházán, Győrött, Zalaegerszegen, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Békéscsabán, Szolnokon és Székesfehérvárott.

Az ingyenesség természetesen nem jelent értéktelenséget, sőt! „Igyekszünk olyan értéket adni, amely valóban sorsdöntő lehet egy-egy fiatal életében. Ezekkel a konferenciákkal az a célunk, hogy megmutassuk: az anyagiak kezdeti hiánya és a fiatal életkor nem lehet akadály a karrierépítésben” – mondta Kovács Patrik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS