Hiteles és sikeres vállalkozók osztják meg tapasztalataikat a Fiatal Vállalkozók Hetén

Szerdahelyi Csaba  |  2023. 11. 06., 16:10

A Fiatal Vállalkozók Hetén idén a mesterséges intelligencia kérdéseire és a márkaépítés fontosságára is fókuszálunk – mondta az Üzletem.hu-nak Kovács Patrik, a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke.

Idén már 16. alkalommal rendezi meg Magyarországon a FIVOSZ a Fiatal Vállalkozók Hetét. Budapest mellett 9 város ad otthont a rendezvényeknek november 13-17. között. Az FVH az évek során a hazai legtekintélyesebb Üzleti és Karrier Show-jává nőtte ki magát, ahol a résztvevők az üzleti élet nagyágyúitól olyan kulisszatitkokról is hallhatnak, amelyekből ötleteket meríthetnek, inspirálódhatnak, tervezhetik saját jövőjüket.

Kovács Patrik, a FIVOSZ elnöke szerint ezek a rendezvények sok fiatal számára akár sorsfordítóak lehetnek, jó néhányan éppen itt határozták el, hogy váltanak vagy éppen most kezdenek vállalkozásba. „Az elmúlt másfél évtized tapasztalata, hogy a FVH sok fiatalnak segített meghozni a nagy döntést. Volt, aki itt találta meg a leendő főnökét vagy cégtárást, és volt, aki valamelyik előadó cégének a beszállítója lett. Ez nem egy szimpla konferencia, hanem nagyszerű alkalom a személyes kapcsolatépítésre” – mondta az elnök.

Természetesen arra is kitér majd sok előadó, hogy a vállalkozói lét kemény munkával jár, a sikerekért rengeteget kell dolgozni. Nyilván erről is beszél majd Kádár Tamás, a SEON Technologies Kft. alapító tulajdonosa, akit ma már Magyarország 50 legvagyonosabb embere között tartanak számon.

Kovács Patrik hangsúlyozta: a megyei helyszíneken is úgy állították össze a programokat, és kérték fel az előadókat, hogy lokálisan, testközelből értékes információk, napi aktualitások kerüljenek a középpontba.

Minden évben speciálisan is választanak témaköröket, a legaktuálisabb kérdéseket járják körbe. Idén ilyen a mesterséges intelligencia, a márkaépítés, az agrárium kérdése. Igazi kuriózum lesz az is, hogy az autóipar nagyágyúit ültetik kerekasztalhoz, a BMW, az Audi és a Mercedes-Benz képviselői a mobilitás jövőjét vázolják majd.

Az FVH egyik kiemelt támogatója és részben társszervezője a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, s mint Kovács Patrik, aki egyben a VOSZ társelnöke, közölte: a szövetségen belül hangsúlyos szerepet kapnak a fiatal vállalkozókkal kapcsolatos kérdések, fontos az érdekvédelmük. A tudatos építkezést jelzi, hogy a VOSZ-nál Ifjúsági és Induló Vállalkozás szekció dolgozik, Inotay Petra, a FIVOSZ Alapítvány kuratóriumi elnökének vezetésével.

Fontos kiemelni, hogy a rendezvények díjmentesek, de REGISZTRÁLNI kell, amit érdemes minél előbb megtenni, mert gyorsan fogynak a helyek Budapesten ugyanúgy, mint Nyíregyházán, Győrött, Zalaegerszegen, Debrecenben, Miskolcon, Pécsett, Békéscsabán, Szolnokon és Székesfehérvárott.

Az ingyenesség természetesen nem jelent értéktelenséget, sőt! „Igyekszünk olyan értéket adni, amely valóban sorsdöntő lehet egy-egy fiatal életében. Ezekkel a konferenciákkal az a célunk, hogy megmutassuk: az anyagiak kezdeti hiánya és a fiatal életkor nem lehet akadály a karrierépítésben” – mondta Kovács Patrik.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 30., 15:10
Hektikusan mozogtak az árak a vidéki ingatlanpiacon 2024 első négy hónapjában; a használt házak átlagos négyzetméterára egy év alatt majdnem negyedével emelkedett, addig a téglalakásoké csökkent – ismertette Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója a piac legfrissebb változásait.
2024-05-30 18:10:34
A Temu megjelenése nagyobb piaci sokkot okozott a hazai e-kereskedelemben, mint a koronavírus-járvány és az ukrán háború. Aki átgondoltan használja a mesterséges intelligenciát, kiemelkedhet a versenytársai közül, ugyanakkor az új technológia olyan eszközt ad a kiberbűnözők kezébe, amellyel manipulált ajánlatokat hozhatnak létre.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor az őrségi és somogyi gombászok telespammelik a facebookot vargányás fotókkal, miközben a Börzsönyben kutatóexpedícióval kell keresni. Gyakran hiába.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS