Hárman vették át a Prima Díjat a VOSZ Somogy megyei gáláján

Hárman vették át a Prima Díjat a VOSZ Somogy megyei gáláján
2021. 10. 11., 18:45

Gera Katalin szobrászművész, Filipovics Gordan kosárlabdázó és a Roxínház Kaposvár érdemelte ki idén a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Somogy megyei szervezetének Prima díját.

A néhai Demján Sándor, a VOSZ elnöke által alapított elismerésnek idén kilenc jelöltje volt Somogyban. A négytagú zsűri Albert László festőművész, a Balaton Vox énekkórus, Filipovics Gordan kosárlabdázó, Gera Katalin szobrászművész, a Kapos Art Képző- és Iparművészeti Egyesület , Kiss Lajos nyugdíjas marcali iskolaigazgató, Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Nita Dance Club és a Roxínház Kaposvár közül választotta ki a három díjazottat.

Az elismeréseket október 8-án adták át Kaposvárott a Dorottya Hotelben – írja a sonline.hu.

Csizmadia Gábor a VOSZ Somogy megyei elnöke a gálaesten elmondta: a Prima díj célja, hogy megőrizze a magyar értelmiségiek eredményét, és erősítse a tudomány, a művészet, a kultúra és a sport fejlesztését is.

A díjakat a Prima Primissima Alapítvány, a VOSZ és helyi vállalkozások felajánlásából finanszírozták. A Prima díjasok egyenként egymillió forintot kaptak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS