A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Zala megyei szervezete idén 16. alkalommal ítélte oda a Megyei Prima díjat a legjobbaknak. A gálaestet a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban rendezték meg október 15-én.
„Csak az a közösség erős, amelynek van kultúrája, közös értékrendje, ami meghatározza gondolkodását, cselekedeteit” – fogalmazott a gálán Balogh Ádám, a VOSZ megyei elnöke. A gálaest résztvevőit köszöntötte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Eppel János, a VOSZ országos elnöke – olvasható a VOSZ weblapján.
Az évente odaítélhető Zala Megyei Prima díj idei három nyertese a VOSZ megyei elnökségének döntése alapján:
Perlakiné Vigh Valéria ének-zene szakos tanár – Oktatás és Közművelődés kategória,
Miszory Béla Károly, a zalaegerszegi vívósport meghatározó személyisége, a megyei szövetség elnöke – Sport kategória,
Kanizsa Big Band – Zeneművészet kategória.
Az idei közönségszavazás díját dr. habil Maász Gábor vehette át. Különdíjat kapott Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász, fitoterapeuta, a Kakukkfű portál megálmodója, valamint Pezzetta Umberto, a Zalai Hírlap munkatársa.
Az ünnepségen nyújtották át az év Zala Megyei Vállalkozója díját, amelyet az alábbi öt gazdasági társaságnak ítéltek oda:
Szigment Bt.,
Villtek Zrt.,
Zala-Cereália Kft.,
Kanizsa Hús 2000 Kft.,
West Hungary Textil Kft.
A fotón elöl a díjazottak: Vámos Béla, Perlakiné Vigh Valéria, Miszory Béla Károly, mögöttük. Eppel János, Balogh Ádám, Balaicz Zoltán, Vigh László, Balogh László
(Fotó: zaol.hu/Arany Gábor)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.