Gálaesten adták át a Zala megyei Prima és az Év Vállalkozója díjat

Gálaesten adták át a Zala megyei Prima és az Év Vállalkozója díjat
2022. 10. 17., 18:22

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Zala megyei szervezete idén 16. alkalommal ítélte oda a Megyei Prima díjat a legjobbaknak. A gálaestet a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban rendezték meg október 15-én.

„Csak az a közösség erős, amelynek van kultúrája, közös értékrendje, ami meghatározza gondolkodását, cselekedeteit” – fogalmazott a gálán Balogh Ádám, a VOSZ megyei elnöke. A gálaest résztvevőit köszöntötte Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, Vigh László országgyűlési képviselő, valamint Eppel János, a VOSZ országos elnöke – olvasható a VOSZ weblapján.

Az évente odaítélhető Zala Megyei Prima díj idei három nyertese a VOSZ megyei elnökségének döntése alapján:

Perlakiné Vigh Valéria ének-zene szakos tanár – Oktatás és Közművelődés kategória,

Miszory Béla Károly, a zalaegerszegi vívósport meghatározó személyisége, a megyei szövetség elnöke – Sport kategória,

Kanizsa Big Band – Zeneművészet kategória.

Az idei közönségszavazás díját dr. habil Maász Gábor vehette át. Különdíjat kapott Wágenhoferné Pohl Magdolna természetgyógyász, fitoterapeuta, a Kakukkfű portál megálmodója, valamint Pezzetta Umberto, a Zalai Hírlap munkatársa.

Az ünnepségen nyújtották át az év Zala Megyei Vállalkozója díját, amelyet az alábbi öt gazdasági társaságnak ítéltek oda:

Szigment Bt.,

Villtek Zrt.,

Zala-Cereália Kft.,

Kanizsa Hús 2000 Kft.,

West Hungary Textil Kft.

A fotón elöl a díjazottak: Vámos Béla, Perlakiné Vigh Valéria, Miszory Béla Károly, mögöttük. Eppel János, Balogh Ádám, Balaicz Zoltán, Vigh László, Balogh László

(Fotó: zaol.hu/Arany Gábor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 17:10:00
Lezárult a NAV KÖFOP-1.0.0-VEKOP-15-2016-00035 számú, „Adóügyi igazgatási eljárások egyszerűsítése, adminisztratív terhek csökkentése” elnevezésű kiemelt projektje, amelyben a hivatal 2018. és 2023. között több ütemben, összesen 9,331 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással és 5,317 milliárd forint saját forrással fejlesztette elektronikus szolgáltatásait.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS