Elemezik a fiatalok gazdává válásának nehézségeit

2019. 04. 30., 17:00

A XXIII. Pápai Agrárexpo középpontjában az agrárium egyik kiemelt kihívása, a generációváltás volt, amellyel a szakmai tanácskozások és az egyéb programok is foglalkoztak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében – Pápa önkormányzatának támogatásával – zajlott 2019. április 26. és 28. között a XXIII. Pápai Agrárexpo, amely ezúttal is kiváló lehetőséget biztosított a nyugat-dunántúli régió agrárgazdasági szereplőinek bemutatkozásra, a potenciális üzletfelekkel való találkozásra és a látogatók számára a tartalmas kikapcsolódásra.

Az expo világos tematika köré épült fel: felismerve az agrárium egyik jelentős kihívását, a rendezvény legtöbb programja a generációváltás kapcsán felmerülő kérdésekre fókuszált. Így ez volt az egyik kiemelt témája a rendezvény keretében hagyományosan megtartott – a Portfolio által szervezett – Nyugat-magyarországi Agrárfórumnak is.

Itt elhangzott, hogy az agrártárca olyan szakpolitikai programot készít, amelyen a fiatal gazdálkodóvá válás akadályait és azokat leküzdő megoldásokat összegzi. Ahogy ezt a szakmai tanácskozást, úgy a NAK erdőgazdálkodási fórumát is – amelyen többek között az erdészeti vidékfejlesztési pályázatok helyzetét és az erdőtörvény hatásait tekintették át az előadók – sok érdeklődő figyelte és hallgatta végig.

A tematikának megfelelően a fiatalabb generáció számára létrejött az ország legnagyobb agrárjátszótere, ezzel is felhívva figyelmüket az agrárium szépségeire, illetve a benne rejlő lehetőségekre. Mindemellett a gépbemutatók, illetve a Veszprém megyei vadásznap kínált kikapcsolódást az expo vendégei számára.

A Pápai Agrárexpót idén is több mint 10 ezer látogató kereste fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-24 15:49:00
A hibák javítására lehetőség van, ha azokra a jogkövetési vizsgálat során derül fény. A NAV elemzi a foglalkoztatotti bejelentéseket és az azokhoz kapcsolódó járulékbevallásokat is. Az előzetes elemzéskor külön figyelmet kapnak a nagy létszámváltozást bejelentő gazdálkodók.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS