Elemezik a fiatalok gazdává válásának nehézségeit

2019. 04. 30., 17:00

A XXIII. Pápai Agrárexpo középpontjában az agrárium egyik kiemelt kihívása, a generációváltás volt, amellyel a szakmai tanácskozások és az egyéb programok is foglalkoztak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főszervezésében – Pápa önkormányzatának támogatásával – zajlott 2019. április 26. és 28. között a XXIII. Pápai Agrárexpo, amely ezúttal is kiváló lehetőséget biztosított a nyugat-dunántúli régió agrárgazdasági szereplőinek bemutatkozásra, a potenciális üzletfelekkel való találkozásra és a látogatók számára a tartalmas kikapcsolódásra.

Az expo világos tematika köré épült fel: felismerve az agrárium egyik jelentős kihívását, a rendezvény legtöbb programja a generációváltás kapcsán felmerülő kérdésekre fókuszált. Így ez volt az egyik kiemelt témája a rendezvény keretében hagyományosan megtartott – a Portfolio által szervezett – Nyugat-magyarországi Agrárfórumnak is.

Itt elhangzott, hogy az agrártárca olyan szakpolitikai programot készít, amelyen a fiatal gazdálkodóvá válás akadályait és azokat leküzdő megoldásokat összegzi. Ahogy ezt a szakmai tanácskozást, úgy a NAK erdőgazdálkodási fórumát is – amelyen többek között az erdészeti vidékfejlesztési pályázatok helyzetét és az erdőtörvény hatásait tekintették át az előadók – sok érdeklődő figyelte és hallgatta végig.

A tematikának megfelelően a fiatalabb generáció számára létrejött az ország legnagyobb agrárjátszótere, ezzel is felhívva figyelmüket az agrárium szépségeire, illetve a benne rejlő lehetőségekre. Mindemellett a gépbemutatók, illetve a Veszprém megyei vadásznap kínált kikapcsolódást az expo vendégei számára.

A Pápai Agrárexpót idén is több mint 10 ezer látogató kereste fel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS