Egymilliárd forintos beruházással növelné kapacitását az Sz. Variáns

2024. 03. 23., 18:10

Egymilliárd forint értékben beruházások megvalósítását tervezi a következő öt évben a papíralapú csomagolóanyagok gyártásával foglalkozó Sz. Variáns Csomagolástechnikai Kft., a fejlesztésekkel növelnék a vállalat kapacitásait, és tovább javítanák termékeik minőségét.

Szakál János ügyvezető-tulajdonos tájékoztatása szerint három ütemben, mintegy 720 millió forintért szereznének be termeléshez szükséges eszközöket, további 300 millió forintot pedig debreceni telephelyük fejlesztésére, bővítésére fordítanának.

Az 1994-ben alapított Sz. Variáns Kft. árbevételének mintegy 80 százalékát a kiskereskedelemben kapható termékek csomagolása, valamint a merevfalú dobozok és a marketingcélú csomagolások adják. Az ipar teljes területére szállítanak, a többi között az édesiparnak, a porcelániparnak és az elektronikai iparnak. A kapacitás, a hatékonyság, illetve a termékkínálat növelése érdekében az elmúlt években 720 millió forint értékben, 50 százalékos uniós, illetve magyar pályázati támogatással szereztek be új gépeket.

Az ügyvezető-tulajdonos úgy látja, hogy a csomagolástechnikai piac előtt álló legnagyobb kihívás a digitális technológiára átállás.

A vállalat tevékenysége során törekszik a megújuló energia legalább 80 százalékos használatára. Folyamatban van a hőszivattyús fűtési rendszer kiépítése, és a jelenlegi 50 kilowatt (kW) teljesítményű napelem-parkjukat további 100 kW teljesítménnyel szeretnék bővíteni.

A cég termékeivel jelen van Németországban, Romániába, Szlovákiában és Nagy-Britanniában is. Az export jelenleg éves árbevételük mintegy 20 százalékát teszi ki, terveik szerint ezt az arányt 40 százalékra növelnék 2029-re.

Az Sz. Variáns Kft. árbevétele 2022-ben meghaladta az 1,87 milliárd forintot, míg 2021-ben az 1,38 milliárd forintot. Adózás utáni eredménye 2022-ben 278 millió forint volt a 2021-es 220 millió forint után.

Az alapanyagok drágulása jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy 2022 második felében és 2023-ban visszaesett a termelés volumene. A várakozások szerint a társaság árbevétele az idén megközelíti majd a 2022. évi szintet, de még elmarad az előző évekétől – jelezte Szakál János.

A cég 75 alkalmazottal, valamint 100 megváltozott munkaképességű alvállalkozóval dolgozik, akik a nagyobb hozzáadott értékű csomagolóeszközök gyártása esetén a kézi műveleteket, például a hajtogatási, ragasztási, kasírozási munkákat végzik. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-28 10:10:00
A szerződés alapvető jellemzője, hogy a felek egybehangzó akaratát fejezi ki. Mi a helyzet akkor, hogy az egyik szerződő felet tévedésbe ejtették, és emiatt döntött a szerződéskötés mellett? A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.
2024-05-28 08:00:44
Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS