Debrecenben nyit Magyarország első KKV Parkja

Debrecenben nyit Magyarország első KKV Parkja
2023. 09. 06., 21:11

Az országban elsőként Debrecenben kezdi majd meg működését KKV Park, amelyet a város önkormányzata a kis-és középvállalkozások számára hoz létre.

A Déli Gazdasági Övezetben 14 hektáron 18 vállalat beruházásának köszönhetően 256 új munkahely jön létre olyan multinacionális ipari környezetben, ahol többek között a Krones AG, a Vitesco Technologies és a Deufol évek óta sikeresen van jelen. A KKV Park kivitelezésének első üteme megkezdődött.

Ebből az alkalomból, szeptember 5-én a helyszínen sajtótájékoztatót tartottak, amelyen részt vett és felszólalt Papp László, Debrecen polgármestere, Pósán László, országgyűlési képviselő, Kun Ferenc, a Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, illetve az egyik betelepülő cég, a Szakály 2000 Kft. ügyvezetője, Szakály János. A kkv szektort Balogh Károly, a Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar Vármegyei elnöke képviselte. A VOSZ vármegyei elnöke köszöntőjében az innováció és a megfelelően végrehajtott generációváltás fontosságát hangsúlyozta, és rámutatott, hogy „a helyi vállakozóknak nem veszélyként, hanem nagy lehetőségként és kihívásként kell kezelni a multik által generált gazdasági pezsgést”.

Papp László elmondta: „Az első ütemben az önkormányzat másfél milliárd forintot fordít az infrastruktúra kiépítésére. A folyamat néhány napja elindult, első lépésként a víz- és a csapadékvíz-elvezetőt, valamint a csatornahálózatot építik ki. A polgármester szerint az idetelepülő vármegyebeli kis- és középvállalkozások ugyanolyan infrastrukturális feltételeket kapnak majd, mint amilyeneket a nagyipari befektetők.

(Fotó: Czinege Melinda)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS