Debrecenben nyit Magyarország első KKV Parkja

Debrecenben nyit Magyarország első KKV Parkja
2023. 09. 06., 21:11

Az országban elsőként Debrecenben kezdi majd meg működését KKV Park, amelyet a város önkormányzata a kis-és középvállalkozások számára hoz létre.

A Déli Gazdasági Övezetben 14 hektáron 18 vállalat beruházásának köszönhetően 256 új munkahely jön létre olyan multinacionális ipari környezetben, ahol többek között a Krones AG, a Vitesco Technologies és a Deufol évek óta sikeresen van jelen. A KKV Park kivitelezésének első üteme megkezdődött.

Ebből az alkalomból, szeptember 5-én a helyszínen sajtótájékoztatót tartottak, amelyen részt vett és felszólalt Papp László, Debrecen polgármestere, Pósán László, országgyűlési képviselő, Kun Ferenc, a Debreceni Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, illetve az egyik betelepülő cég, a Szakály 2000 Kft. ügyvezetője, Szakály János. A kkv szektort Balogh Károly, a Vállakozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Hajdú-Bihar Vármegyei elnöke képviselte. A VOSZ vármegyei elnöke köszöntőjében az innováció és a megfelelően végrehajtott generációváltás fontosságát hangsúlyozta, és rámutatott, hogy „a helyi vállakozóknak nem veszélyként, hanem nagy lehetőségként és kihívásként kell kezelni a multik által generált gazdasági pezsgést”.

Papp László elmondta: „Az első ütemben az önkormányzat másfél milliárd forintot fordít az infrastruktúra kiépítésére. A folyamat néhány napja elindult, első lépésként a víz- és a csapadékvíz-elvezetőt, valamint a csatornahálózatot építik ki. A polgármester szerint az idetelepülő vármegyebeli kis- és középvállalkozások ugyanolyan infrastrukturális feltételeket kapnak majd, mint amilyeneket a nagyipari befektetők.

(Fotó: Czinege Melinda)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-01 14:10:00
Az Európai Unió Tanácsának elnöksége és az Európai Parlament tárgyalói ideiglenes megállapodásra jutottak a digitális elemeket tartalmazó termékekre vonatkozó kiberbiztonsági követelményekről szóló jogszabályjavaslatról, amelynek célja annak szavatolása, hogy a forgalomba hozott termékek, például a csatlakoztatott otthoni kamerák, hűtőszekrények, televíziók és játékok biztonságosak legyenek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS