Csatlakozott az UNESCO kezdeményezéséhez az MPRSZ

2021. 03. 14., 15:00

A legnagyobb nemzetközi PR Szövetségek után az MPRSZ is letette névjegyét az UNESCO egészségesebb, életképesebb, jobb világra vonatkozó nemzetközi nyilatkozata mellett.

Az MPRSZ – több nemzetközi szakmai szervezethez hasonlóan – szintén csatlakozik az UNESCO egészségesebb, életképesebb, jobb világra vonatkozó nyilatkozatának aláíróinak táborába.

A nyilatkozatot az Orbicom, az UNESCO kommunikációs tagozatának nemzetközi hálózata készítette el a Covid-19 járvány okozta válságra reflektálva. Ebben bizonyos kötelezettségvállalásokat követel meg a kommunikációs szakemberektől annak érdekében, hogy szakértelmüket fordítsák a társadalom javára.

Oumar Kane, az UNESCO Orbicom hálózatának főtitkára a nyilatkozat kapcsán elmondta: „A világjárvány leküzdéséhez a lehető legszélesebb globális szolidaritásra van szükség. Meggyőződésünk, hogy a kommunikáció iránt elkötelezett szervezetek fontos szerepet játszanak a jelenlegi válság megoldásában.”

A nyilatkozat az aláíróit arra kötelezi, hogy a kommunikáció terén teljes mértékben törekedjenek a transzparenciára, az őszinteségre. Valamint vállaljanak aktív szerepet a fenntartható jövőre való áttérésben és a felelős kommunikációban, információmegosztásban is. 

„A nyilatkozatban foglalt kötelezettségvállalások fontos elemei a jövőnk alakításának, amiben a kommunikáció szereplők felelőssége elvitathatatlan. Több más nemzetközi partnerszervezetünk után az MPRSZ vezetése is úgy döntött, hogy csatlakozunk a kezdeményezéshez. A szövetségünk éppen 30 éves, az idei szlogenje 2021 – a párbeszéd éve – ezért írjuk alá mi is a nyilatkozatot” – mondta Sztaniszláv András az MPRSZ elnöke.

„A 2020-as évben a PR szakemberek már bizonyították, hogy milyen nagymértékű erőfeszítésekre képesek, éppen ezért fontos, hogy tanuljunk a kialakult helyzetből és egy etikusabb és fenntarthatóbb világ felé fordítsunk a kommunikációs szakmát” – mondta az elnök.

nyilatkozatot támogató szervezetek csoportjához való csatlakozással az MPRSZ bizonyítja a globális szolidaritás iránti elkötelezettségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS