Csatlakozott az UNESCO kezdeményezéséhez az MPRSZ

2021. 03. 14., 15:00

A legnagyobb nemzetközi PR Szövetségek után az MPRSZ is letette névjegyét az UNESCO egészségesebb, életképesebb, jobb világra vonatkozó nemzetközi nyilatkozata mellett.

Az MPRSZ – több nemzetközi szakmai szervezethez hasonlóan – szintén csatlakozik az UNESCO egészségesebb, életképesebb, jobb világra vonatkozó nyilatkozatának aláíróinak táborába.

A nyilatkozatot az Orbicom, az UNESCO kommunikációs tagozatának nemzetközi hálózata készítette el a Covid-19 járvány okozta válságra reflektálva. Ebben bizonyos kötelezettségvállalásokat követel meg a kommunikációs szakemberektől annak érdekében, hogy szakértelmüket fordítsák a társadalom javára.

Oumar Kane, az UNESCO Orbicom hálózatának főtitkára a nyilatkozat kapcsán elmondta: „A világjárvány leküzdéséhez a lehető legszélesebb globális szolidaritásra van szükség. Meggyőződésünk, hogy a kommunikáció iránt elkötelezett szervezetek fontos szerepet játszanak a jelenlegi válság megoldásában.”

A nyilatkozat az aláíróit arra kötelezi, hogy a kommunikáció terén teljes mértékben törekedjenek a transzparenciára, az őszinteségre. Valamint vállaljanak aktív szerepet a fenntartható jövőre való áttérésben és a felelős kommunikációban, információmegosztásban is. 

„A nyilatkozatban foglalt kötelezettségvállalások fontos elemei a jövőnk alakításának, amiben a kommunikáció szereplők felelőssége elvitathatatlan. Több más nemzetközi partnerszervezetünk után az MPRSZ vezetése is úgy döntött, hogy csatlakozunk a kezdeményezéshez. A szövetségünk éppen 30 éves, az idei szlogenje 2021 – a párbeszéd éve – ezért írjuk alá mi is a nyilatkozatot” – mondta Sztaniszláv András az MPRSZ elnöke.

„A 2020-as évben a PR szakemberek már bizonyították, hogy milyen nagymértékű erőfeszítésekre képesek, éppen ezért fontos, hogy tanuljunk a kialakult helyzetből és egy etikusabb és fenntarthatóbb világ felé fordítsunk a kommunikációs szakmát” – mondta az elnök.

nyilatkozatot támogató szervezetek csoportjához való csatlakozással az MPRSZ bizonyítja a globális szolidaritás iránti elkötelezettségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS