A gazdasági kihívásokra is felkészít a VOSZ Zala megyében

A gazdasági kihívásokra is felkészít a VOSZ Zala megyében
2022. 06. 09., 12:08

„Egyik fontos célunk a vállalkozásfejlesztés, ami a cégvezetők gondolkodásán, kitekintésén, világlátásán is múlik” – mondta Balogh Ádám, a VOSZ Zala megyei szervezetének elnöke.

A magyar és a világgazdaság előtt álló kihívásokról rendezett konferenciát a VOSZ zalai szervezete Zalapáhokon, különösen koncentrálva az idegenforgalom és a vendéglátás lehetőségeire – írja a zaol.hu.

„Minél több ismeretet próbálunk összeszedni és rendszerbe foglalva átadni a helyi vállalkozásoknak azért, hogy egyre jobban és előrelátóbban felkészülhessenek a jövő kihívásaira, s persze a jelen problémáit is hatékonyabban tudják megoldani” – fogalmazott Balogh Ádám.

A szakember jelezte: elsősorban az ellátási láncokkal van probléma, súlyosbítja a helyzetet, hogy nehéz jó munka­erőt találni, emellett romlanak a finanszírozási körülmények is.

„Akkor tud egy vállalkozásvezető a kihívásokra jól reagálni, ha minél felkészültebb, mi pedig ezt szeretnénk segíteni. Cél az is, hogy a felvetett problémákra közösen találjunk megoldásokat. Hiszek abban, hogy iparágakon átnyúlóan sok mindent tanulhatunk egymástól, vannak dolgok, amelyek más területeken is működhetnek” – szögezte le Balogh Ádám.

Fotó: Zalaegerszegi TV

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 09. 19., 10:49
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szervezésében 2022. szeptember elején Budapesten tanácskozott a genfi székhelyű Munkaadók Nemzetközi Szövetségének Európai és Közép-Ázsia csoportja. A konferencián, amelyre 35 országból érkeztek küldöttek, a VOSZ-t dr. Kovács Patrik és Barabás Tamás társelnökök, valamint Varga Julianna nemzetközi és oktatási igazgató képviselte, aki egyben az esemény egyik szervezője is volt. A rendezvényről őt kérdeztük.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS