Jubileumi rendezvénysorozattal ünnepelt a legnagyobb hazai nyugdíjas szövetkezet

Jubileumi rendezvénysorozattal ünnepelt a legnagyobb hazai nyugdíjas szövetkezet
2023. 01. 04., 16:37

A piacvezető, 5 éves Szomszédok Hálózat tavaly ősszel országos rendezvénysorozattal ünnepelte jubileumát és egyben azt, hogy 5 éves a nyugdíjasok legális és biztonságos, szövetkezeti foglalkoztatása. A szervező cégvezetőket kérdeztük az elmúlt 5 évről és a rendezvényekről.

5 éve, 2017-ben nagy jelentőségű törvénymódosítást adtak ki: az öregségi nyugdíjasok is vállalhatnak (a diákmunka koncepciójához igen hasonlóan) szövetkezeten keresztül munkát cégeknél (2017. évi LXXXIX. törvény). A szabályozás jelentősége, hogy lehetővé teszi öregségi nyugdíjasok védett keretek között való, mindegyik fél számára kedvezményes foglalkoztatását.

Az erre a lehetőségre azonnal reagáló HR-cégek közül a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet volt az első, amely országos hálózattal kínált állásokat az időskori érdeklődőknek.  Az azóta is piacvezető szervezeten keresztül végzett munka után az időskorúak kedvező nettó fizetést kaphatnak kézhez: a bruttó bérből mindössze 15 százalék SZJA kerül levonásra. A tevékenység rugalmas: a tagok döntik el, hogy mikor és mennyit szeretnének dolgozni, és a munkalehetőségek között is szakértő projektvezető segít választani.

Az 5 év alatt a Szomszédok Hálózat megszilárdította piaci pozícióját és szolgáltatásának minőségét: több tízezer nyugdíjas munkavállalóval, több száz partnercéggel és több tízmilliárd forint kifizetett bérrel a háta mögött jubileumi rendezvénysorozattal ünnepelt országszerte október hónapban. A stílusosan, október 1-jével, az „Idősek világnapjával” indult országos eseménysorozatra emlékeztek vissza a hálózat 4 régiójának vezetői.

Dolgos Attila, a Szomszédok Hálózat észak-dunántúli régió vezetőjeként a nyugdíjas foglalkoztatás kezdetétől a KÖZÉSZ-ben (Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek) is vezetőségi pozícióban dolgozik az időskorúakért: „Örömmel tölt el, hogy a Szomszédok Hálózat ilyen mértékben tudott fejlődni az első 5 évében. Meggyőződésem, hogy ennek három alappillére van, a hitelesség, melyet sikerült kiépíteni a nyugdíjas társadalom körében. Irodáink országszerte tapasztalt munkatársakkal várják a kezdetektől az érdeklődőket.”

Ahogy Dolgos Attila kiemelte: „Célcsoportunknak elengedhetetlen a pontosság és a biztos ígéret, emellett a sokszínű munkalehetőségek. A másik fontos értékünk a hálózaton belüli szinergia, amely lehetővé teszi, hogy az ország bármely területén nagyon magas minőségű szolgáltatást vehetnek igénybe a vállalkozások és a munkát kereső leendő és meglévő szövetkezeti tagok. Harmadik fontos alkotó elemünk a társadalmi szerepvállalásunk keretein belül megvalósuló programjaink, civil szervezetekkel történő együttműködéseink, amely hozzásegít minket ahhoz, hogy széleskörben elismert, sikeres cégként ítéljenek meg minket. Biztos vagyok abban, hogy a Szomszédok hálózat továbbra is magas színvonalú, a piac változásait gyorsan reagáló és ahhoz gyorsan alkalmazkodó csapat marad és hosszú ideig megőrzi piacvezető szerepét. Köszönjük a belénk vetett bizalmat mind a nyugdíjasok mind a partnercégek részéről.”

A keleti régió vezetője, Nagy Gábor a miskolci, remekül sikerült rendezvény után elmondta: „5 évesek lettünk.  Rendkívüli érzés volt körbenézni a teremben és emlékezni arra, hogy a jelenlévők közül milyen sokan várakoztak izgatottan a belépésre öt évvel ezelőtt. Őket (is) köszöntöttük most, és mindannyian együtt örültünk velük. Sokak számára volt újdonság a szövetkezeti tagság, de az eltelt évek során megtapasztalhatták, hogy milyen egyszerű és rugalmas foglalkoztatási formát is jelent mindez. Köszönjük szövetkezetünk tagjainak, hogy elértünk ide, és hogy tovább tudunk menni ezen az úton.  És természetesen köszönjük megbízóinknak is, hogy mindvégig bíztak bennünk.”

Pécsett tartották a déli régió ünnepségét a Pécsi Tudományegyetem egyik gyönyörű előadótermében az elmúlt 5 év munkájáról Tóth Gabriella üzletág fejlesztő és Egerszegi Péter dél-dunántúli elnökük emlékezett meg: „Munkaerőpiaci elvárásokat, igényeket lekövetve Nyugdíjas Szövetkezetünk 2017. júliusában alakult azzal a nem titkolt céllal, hogy rugalmas munkarendet és elköteleződés mentes kereseti lehetőséget tudjunk biztosítani nyugdíjas munkavállalóink számára. Emellett nagyon fontosnak tartjuk a közösségformáló tevékenységünket. Szakmai képviseleteink állhatatos hozzáállásának, projektvezetőink szakmai tevékenységeinek és nyugdíjasaink értékteremtő munkájának köszönhetően meghatározó foglalkoztatási formává váltunk az elmúlt 5 évben. A Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet közel 4.000 taggal rendelkezik, míg országosan már 14.000 tag tisztelt meg minket a bizalmával. Úgy gondolom, hogy egy ember akkor élhet teljes és boldog életet, ha vannak céljai. A célok eléréséhez vagy az esetleges problémák orvoslásához adhat megoldó kulcsot a szövetkezetben eltöltött közös idő és munka. A nyugdíjas életszakasz is tele van kihívásokkal, így a nyugdíjas kor nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete. Ebben a státuszban újra kell fogalmazni magunkat és újra kell szervezni az életünket a családdal a barátokkal, kulturális életünkkel.”

Majzik Nándor, a Szomszédok Hálózat pesti régiójának képviseletében így nyilatkozott az elmúlt 5 év eredményeiről: „Hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk a Szomszédok piacvezető nyugdíjas hálózatának kiépítésében az elmúlt öt évben, a kezdetektől fogva. Mindnyájan, akik a rendszerben dolgozunk, vagy magunk is a nyugdíjas korosztály tagjai vagyunk, vagy édesanyánk-édesapánk révén közeli kapcsolódásunk van ehhez a világhoz. Az 5 éves ünnepi rendezvényen látni a résztvevőket, a sok csillogó tekintetet, a szűnni nem akaró tenni akarást, és a közösséghez tartozás élményét - leírhatatlan volt. Köszönjük a partnereinknek, hogy bizalmat szavaztak, a kollégáinknak, akik segítettek és maguknak a nyugdíjas tagjainknak – nélkülük ma mind kevesebbek lennénk.”

Az 5 év megkoronázásaként jubileumi kampányát a Szomszédok Hálózat egy jótékonysági felajánlással is kiegészítette: hosszútávú együttműködés alapköveit tették le az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Klubok és Idősek Országos Szövetségével, amelyek részére 555.555 forintos támogatást is nyújtott tevékenységükhöz.A két szervezet a közeli jövőben újabb időseknek szóló rendezvényeket és akciókat tervez közösen országszerte.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS