Jubileumi rendezvénysorozattal ünnepelt a legnagyobb hazai nyugdíjas szövetkezet

Jubileumi rendezvénysorozattal ünnepelt a legnagyobb hazai nyugdíjas szövetkezet
2023. 01. 04., 16:37

A piacvezető, 5 éves Szomszédok Hálózat tavaly ősszel országos rendezvénysorozattal ünnepelte jubileumát és egyben azt, hogy 5 éves a nyugdíjasok legális és biztonságos, szövetkezeti foglalkoztatása. A szervező cégvezetőket kérdeztük az elmúlt 5 évről és a rendezvényekről.

5 éve, 2017-ben nagy jelentőségű törvénymódosítást adtak ki: az öregségi nyugdíjasok is vállalhatnak (a diákmunka koncepciójához igen hasonlóan) szövetkezeten keresztül munkát cégeknél (2017. évi LXXXIX. törvény). A szabályozás jelentősége, hogy lehetővé teszi öregségi nyugdíjasok védett keretek között való, mindegyik fél számára kedvezményes foglalkoztatását.

Az erre a lehetőségre azonnal reagáló HR-cégek közül a Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet volt az első, amely országos hálózattal kínált állásokat az időskori érdeklődőknek.  Az azóta is piacvezető szervezeten keresztül végzett munka után az időskorúak kedvező nettó fizetést kaphatnak kézhez: a bruttó bérből mindössze 15 százalék SZJA kerül levonásra. A tevékenység rugalmas: a tagok döntik el, hogy mikor és mennyit szeretnének dolgozni, és a munkalehetőségek között is szakértő projektvezető segít választani.

Az 5 év alatt a Szomszédok Hálózat megszilárdította piaci pozícióját és szolgáltatásának minőségét: több tízezer nyugdíjas munkavállalóval, több száz partnercéggel és több tízmilliárd forint kifizetett bérrel a háta mögött jubileumi rendezvénysorozattal ünnepelt országszerte október hónapban. A stílusosan, október 1-jével, az „Idősek világnapjával” indult országos eseménysorozatra emlékeztek vissza a hálózat 4 régiójának vezetői.

Dolgos Attila, a Szomszédok Hálózat észak-dunántúli régió vezetőjeként a nyugdíjas foglalkoztatás kezdetétől a KÖZÉSZ-ben (Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezetek) is vezetőségi pozícióban dolgozik az időskorúakért: „Örömmel tölt el, hogy a Szomszédok Hálózat ilyen mértékben tudott fejlődni az első 5 évében. Meggyőződésem, hogy ennek három alappillére van, a hitelesség, melyet sikerült kiépíteni a nyugdíjas társadalom körében. Irodáink országszerte tapasztalt munkatársakkal várják a kezdetektől az érdeklődőket.”

Ahogy Dolgos Attila kiemelte: „Célcsoportunknak elengedhetetlen a pontosság és a biztos ígéret, emellett a sokszínű munkalehetőségek. A másik fontos értékünk a hálózaton belüli szinergia, amely lehetővé teszi, hogy az ország bármely területén nagyon magas minőségű szolgáltatást vehetnek igénybe a vállalkozások és a munkát kereső leendő és meglévő szövetkezeti tagok. Harmadik fontos alkotó elemünk a társadalmi szerepvállalásunk keretein belül megvalósuló programjaink, civil szervezetekkel történő együttműködéseink, amely hozzásegít minket ahhoz, hogy széleskörben elismert, sikeres cégként ítéljenek meg minket. Biztos vagyok abban, hogy a Szomszédok hálózat továbbra is magas színvonalú, a piac változásait gyorsan reagáló és ahhoz gyorsan alkalmazkodó csapat marad és hosszú ideig megőrzi piacvezető szerepét. Köszönjük a belénk vetett bizalmat mind a nyugdíjasok mind a partnercégek részéről.”

A keleti régió vezetője, Nagy Gábor a miskolci, remekül sikerült rendezvény után elmondta: „5 évesek lettünk.  Rendkívüli érzés volt körbenézni a teremben és emlékezni arra, hogy a jelenlévők közül milyen sokan várakoztak izgatottan a belépésre öt évvel ezelőtt. Őket (is) köszöntöttük most, és mindannyian együtt örültünk velük. Sokak számára volt újdonság a szövetkezeti tagság, de az eltelt évek során megtapasztalhatták, hogy milyen egyszerű és rugalmas foglalkoztatási formát is jelent mindez. Köszönjük szövetkezetünk tagjainak, hogy elértünk ide, és hogy tovább tudunk menni ezen az úton.  És természetesen köszönjük megbízóinknak is, hogy mindvégig bíztak bennünk.”

Pécsett tartották a déli régió ünnepségét a Pécsi Tudományegyetem egyik gyönyörű előadótermében az elmúlt 5 év munkájáról Tóth Gabriella üzletág fejlesztő és Egerszegi Péter dél-dunántúli elnökük emlékezett meg: „Munkaerőpiaci elvárásokat, igényeket lekövetve Nyugdíjas Szövetkezetünk 2017. júliusában alakult azzal a nem titkolt céllal, hogy rugalmas munkarendet és elköteleződés mentes kereseti lehetőséget tudjunk biztosítani nyugdíjas munkavállalóink számára. Emellett nagyon fontosnak tartjuk a közösségformáló tevékenységünket. Szakmai képviseleteink állhatatos hozzáállásának, projektvezetőink szakmai tevékenységeinek és nyugdíjasaink értékteremtő munkájának köszönhetően meghatározó foglalkoztatási formává váltunk az elmúlt 5 évben. A Déli Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet közel 4.000 taggal rendelkezik, míg országosan már 14.000 tag tisztelt meg minket a bizalmával. Úgy gondolom, hogy egy ember akkor élhet teljes és boldog életet, ha vannak céljai. A célok eléréséhez vagy az esetleges problémák orvoslásához adhat megoldó kulcsot a szövetkezetben eltöltött közös idő és munka. A nyugdíjas életszakasz is tele van kihívásokkal, így a nyugdíjas kor nem valaminek a vége, hanem valaminek a kezdete. Ebben a státuszban újra kell fogalmazni magunkat és újra kell szervezni az életünket a családdal a barátokkal, kulturális életünkkel.”

Majzik Nándor, a Szomszédok Hálózat pesti régiójának képviseletében így nyilatkozott az elmúlt 5 év eredményeiről: „Hálásak vagyunk, hogy részt vehettünk a Szomszédok piacvezető nyugdíjas hálózatának kiépítésében az elmúlt öt évben, a kezdetektől fogva. Mindnyájan, akik a rendszerben dolgozunk, vagy magunk is a nyugdíjas korosztály tagjai vagyunk, vagy édesanyánk-édesapánk révén közeli kapcsolódásunk van ehhez a világhoz. Az 5 éves ünnepi rendezvényen látni a résztvevőket, a sok csillogó tekintetet, a szűnni nem akaró tenni akarást, és a közösséghez tartozás élményét - leírhatatlan volt. Köszönjük a partnereinknek, hogy bizalmat szavaztak, a kollégáinknak, akik segítettek és maguknak a nyugdíjas tagjainknak – nélkülük ma mind kevesebbek lennénk.”

Az 5 év megkoronázásaként jubileumi kampányát a Szomszédok Hálózat egy jótékonysági felajánlással is kiegészítette: hosszútávú együttműködés alapköveit tették le az „Életet az éveknek” Nyugdíjas Klubok és Idősek Országos Szövetségével, amelyek részére 555.555 forintos támogatást is nyújtott tevékenységükhöz.A két szervezet a közeli jövőben újabb időseknek szóló rendezvényeket és akciókat tervez közösen országszerte.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 12:11:31
Újra az érdeklődés középpontjába kerültek az újbudai ingatlanok. A kerületi átlagos négyzetméterár mindössze 1 százalékot emelkedett tavalyhoz képest, az otthonteremtésre fordított összeg átlagosan 66,4 millió forint a Duna House 2023-as adatai alapján.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS