2023. augusztus 21. – Információk, hírek vállalkozóknak

2023. 08. 21., 08:22

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai az augusztus 21-én kezdődő héten?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre.

Rekordszinten a csődbejelentések száma az Európai Unióban

Az előző negyedévhez képest 8,4 százalékkal nőtt a csődbejelentések száma az Európai Unióban, és ezzel elérte a legmagasabb szintet az adatgyűjtés 2015-ös kezdete óta – tájékoztatott az Eurostat.

Lefelé húzta az uniós átlagot a júniusi magyar építőipari adat

Májushoz viszonyítva 0,6 százalékkal csökkent, éves összevetésben viszont nem változott az építőipari termelés volumene 2023 júniusában az Európai Unióban.

A „térdre rogyott” magyar infláció az EU-átlag közel háromszorosa

A júniusi 6,4 százalék után júliusban már csak 6,1 százalékos volt az átlagos éves infláció az Európai Unióban.

Az akkumulátorgyárak a hitelpiacot is megforgatták

A vállalati hitelállomány növekedése megtorpant, de néhány ágazatban még mindig rekordokat dönt – derül ki a Bank360.hu elemzéséből.

Paks II.: lezárult az előkészítés, a beruházás az építkezés szakaszába lép

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Sztanyiszlavov Jevgenyij orosz nagykövet jelenlétében írta alá a Paks II. projekt kivitelezési szerződésének módosítását Jákli Gergely, a Paks II. Zrt. elnök-vezérigazgatója és Alexander Merten projektigazgató, az Atomsztojekszport alelnöke.

66 milliót vett fel a céges bankszámláról, a NAV tovább számolt

Mivel a tulajdonosnak saját jövedelme keletkezett a társaságból kivont vagyonból, azért mintegy 17 millió forint adó és közel 36 millió forint bírság és pótlék megfizetésére kötelezte a NAV.

Magyar fogyasztók százezreit vezette félre a cseh cég, büntetett a GVH

A Gazdasági Versenyhivatal csaknem 117 milliós bírságot szabott ki egy cseh cégre, amiért megtévesztően, a legalapvetőbb információkat is mellőzve értékesítette telefonon étrend-kiegészítőit a magyar fogyasztóknak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS