13 kategóriában hirdettek győztest Az Év Irodája versenyben

13 kategóriában hirdettek győztest Az Év Irodája versenyben
2024. 04. 06., 14:10

Folyamatos az innováció az irodapiacon, amely az elmúlt évek változásaira új megoldásokat és alternatívákat kínál. A legfontosabb trendek továbbra is a fenntarthatóság és a közösségépítés, valamint megfigyelhető a hibrid modell intézményesülése, továbbá a mesterséges intelligencia előtérbe kerülése még sok újdonságot hoz majd a piacra. Április 4-én a Várkert Bazárban 13 kategóriában hirdették ki a győzteseket Az Év Irodája versenyen, ahol hagyományosan az irodákat, az irodaházakat, a közösségi tereket és a belsőépítész vállalatokat díjazták.

A 14. alkalommal meghirdetett megmérettetésre összesen 185 pályázat érkezett, vagyis a gazdasági válság ellenére is hatalmas számban jelentkeztek Magyarország egyik legfontosabb és legemblematikusabb ingatlanpiaci versenyére. A neves szakemberekből álló szakmai zsűri 13 kategóriában hirdette ki a győzteseket az irodák, az irodaházak, a közösségi terek és a belsőépítész vállalatok közül. A verseny pályázói idén is megjelenítették és kiválóan reprezentálták a legfontosabb trendeket, jól szemléltetve a munkahelyek világában zajló változásokat.

Az irodapiacon a jól ismert társadalmi-gazdasági változások hatására az ingatlanfejlesztők és a bérlők egyre átfogóbban és komplexebben kezelik a munkahelyek ökoszisztémáját. A hibrid modell már professzionális szinten valósul meg a munkahelyeken, mind a vállalatok, mind az alkalmazottak egyre hatékonyabban alkalmazzák az új munkakultúrát. Emellett a technológia forradalma megállíthatatlannak tűnik, hiszen az épületüzemeltetési megoldások – többek között az energiaoptimalizálás – mellett a mesterséges intelligencia (MI) is egyre fontosabb szerepet kap. Az utóbbi alkalmazása még csak most kezd kibontakozni az ingatlanpiacon, ezért nagyon izgalmas évek elé nézünk, amely teljesen új struktúrákat és munkamódszereket eredményezhet majd az irodákban is.

A digitális technológiákkal párhuzamosan a környezettudatos megoldások is alapvetően meghatározzák a munkahelyek világát, nem véletlenül terjednek a zöld bérleti szerződések, amelyek segítségével az ingatlankezelők és a bérlők együtt tesznek erőfeszítéseket a fenntartható jövőért és az energiahatékonyságért. Emellett a közösség szerepe még inkább felértékelődik, amely a dolgozói jóllét megteremtésében kap kulcsszerepet, így végső soron a vállalatok versenyképességét biztosítja a folyamatosan változó világunkban.

A győztesek

Idén Az Év Irodája címet a McKinsey & Company kapta, ahol egy elegáns környezetben az ergonómia és a fenntarthatóság mellett a dolgozók jóllétét még magasabb szintre emelték.

Az Év Kisvállalati Irodája díjat BlanCargo Hungary érdemelte ki, amely prémiumkategóriás munkakörülményeket biztosít egy inspiráló miliőben, ahol minden részletben az igényesség és a dolgozók megbecsülése érvényesül.

Az Év Középvállalati Irodája díjat a Colonnade nyerte, amely a hibrid munkamódszerekre optimalizálva az otthonosságot előtérbe helyező irodát hozott létre, ahol a színek és anyagok összhangja, valamint a térstruktúra kiemelt szerepet kapott.

Az Év Nagyvállalati Irodája díjat a Kostal kapta, ahol az irodatervezés a rugalmasságra épül, miközben tükrözi a vállalat értékeit és elkötelezettségét a fenntartható jövő iránt.

Az Év Környezettudatos Irodája címet a TRUMPF Hungary nyerte el, ahol a tér kialakítása a customer journey elvére épül, kiemelve az izgalmas térstruktúrát, miközben a napelemek az energiaigények 50 százalékát szolgálják ki.

Az Év Közönségkedvenc Irodája a Heavy Tools székháza lett, ahol az építész és a megbízó összhangja, a tervezés átgondoltsága, illetve az építtető racionális nagyvonalúsága együttesen vezetett a sikerhez.

Az Év Szakmai Irodája Kinnarps Showroom lett, amely nem csak bemutatja a termékeket, de kiemelt hangsúlyt fektet a fenntarthatósággal kapcsolatos edukációra is. Egyszerre igényes munkahely és gyorsan átalakítható bemutatótér.

Az Év Design Irodája címet a HelloOffice kapta, ahol nagyon alaposan átgondoltan az újrahasznosítás meghatározó elemként érvényesült, miközben élő és kreatív tér jött létre.

Az Év Irodája Evolúciós Díjat a Sanofi HUB2 érdemelte ki, amely lenyűgöző térként az utazás élményét hozza el a mindennapokba.

Az Év Irodaháza elismerést a H2Offices 1. fázisa kapta, ahol a fenntartható fejlesztés a skandináv eleganciával, illetve kényelmi szolgáltatásokkal jár együtt.

Az Év Felújított Irodaháza az ACADEMIA irodaház lett, ahol a régi értékeket ötvözték az újjal, vagyis a klasszikus luxus a modern technikával kiegészülve nyújt professzionális munkakörnyezetet.

Az Év Közösségi Tere a Kollab lett: a Mammut Bevásárlóközpontban található közösségi helyszín panorámás kilátást kínáló, eredeti belsőépítészeti megoldásokkal felvértezett egyedi lokáció.

Az Év Belsőépítész Cége a DVM group lett, amely számos tevékenységi körben aktív szereplőként a minőségi műszaki teljesítményt a funkcionális esztétikummal és az ügyfélközpontú, költséghatékony szemlélettel egyesíti.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS