Tour operatorok, viszonteladók és más turisztikai szakemberek megkérdezésével az Independent brit napilap próbálta feltérképezni a trendeket, amelyek jövőre meghatározóak lesznek a turizmusban.
Több szakértő úgy vélte, hogy 2020-ban tovább nő a vonatozás népszerűsége, az utazók ugyanis csökkenteni akarják ökológiai lábnyomukat.
A Booking.com adatai szerint a gazdik 42 százaléka számára már ma is fontos döntési szempont, hogy magával viheti-e a nyaralásra házi kedvencét. Mintegy 50 százalékuk szívesen fizetne többet is, hogy állatbarát helyen tartózkodhasson – olvasható a turizmus.com-on.
Egyre gyakrabban fordul elő, hogy a nászútra az újdonsült házaspár nem kettesben utazik el, hanem egy olyan nagy nyaralást szervez, amin a legközelebbi barátaik és családtagjaik is részt vesznek.
Egyre többen szerveznek mikronyaralásokat. Ez a trend eddig is tapasztalható volt, de jövőre még erősebb lesz. Egyre több dolgozó fiatal utazik el családjával néhány napra úgy, hogy közben az e-mailjeire válaszol. Nő azoknak a száma, akik üzleti utazásukat hosszabbítják meg egy-két napos kikapcsolódással.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.