Európa legjobbjai között az alsópetényi Prónay Kastély

2018. 11. 19., 08:00

A szlovákiai Chateau Belában rendezett gálesten adták át a The Heritage Hotels of Europe Awards díjakat. A „Host of the Year” kategóriában az alsópetényi Prónay Kastély győzött.

A szlovákiai Château Belában rendezett díjátadó ünnepségen hirdették ki a Heritage Hotels of Europe 2018 díjazottjait. A 7 kategóriában kiosztott elismerés egyikét az alsópetényi Prónay Kastély kapta, ezzel bekerült Európa legjobbjai közé – tájékoztatott a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége.

A Prónay Kastély részéről Tömösvári Szilvia kastélyigazgató vette át az oklevelet. Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke a díjátadón elmondta, hogy a „Host of the Year“ cím talán a legrangosabb elismerés az összes kategória közül, hiszen magába foglalja a teljes szolgáltatási paletta professzionális működtetését.

A Prónay Kastélyban a házigazdák folyamatos jelenléte teszi igazán tökéletessé a historikus épület mindennapjait.

A Heritage Hotels of Europe díjazottjai a 9 tagország több mint 100 történelmi háza közül kerültek ki.

Az utazók által leadott voksok után egy 7 tagú nemzetközi szakmai zsűri döntése alapján az alábbi kastélyok vehették át az elismeréseket.

A Heritage Hotels of Europe díjazottjai 2018-ban:

Heritage & Design - Chateau Gbeľany, Gbeľany, Szlovákia

Heritage & Wellness - Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Szlovákia,

Heritage & Gastronomy  - Strasserwirt - Herrenansitz zu Tirol, Strassen,

Austria Heritage & Hospitality  - Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen,

Austria Heritage & Culture Hotel - Schloss Leopoldskron, Salzburg

Austria Heritage & Romance Hotel - Château Béla, Belá, Slzovákia

Host of the Year - Prónay Kastély, Alsópetény, Magyarország

(A fotón jobbról a 2. Tömösvári Szilvia, jobbról az 5. Gulyás Eszter)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.
2024-06-21 22:10:07
A „Befektetés Sanghajban, osszuk meg a jövőt!” eseményt, amelynek a házigazdája a Sanghaji Kereskedelmi Bizottság volt, a Magyar Tudományos Akadémián rendezték meg június 18-án. Az eseményen jelentős számban képviseltették magukat magyar vállalkozások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS