Európa legjobbjai között az alsópetényi Prónay Kastély

2018. 11. 19., 08:00

A szlovákiai Chateau Belában rendezett gálesten adták át a The Heritage Hotels of Europe Awards díjakat. A „Host of the Year” kategóriában az alsópetényi Prónay Kastély győzött.

A szlovákiai Château Belában rendezett díjátadó ünnepségen hirdették ki a Heritage Hotels of Europe 2018 díjazottjait. A 7 kategóriában kiosztott elismerés egyikét az alsópetényi Prónay Kastély kapta, ezzel bekerült Európa legjobbjai közé – tájékoztatott a Magyar Kastélyszállodák Szövetsége.

A Prónay Kastély részéről Tömösvári Szilvia kastélyigazgató vette át az oklevelet. Gulyás Eszter, a Magyar Kastélyszállodák Szövetségének elnöke a díjátadón elmondta, hogy a „Host of the Year“ cím talán a legrangosabb elismerés az összes kategória közül, hiszen magába foglalja a teljes szolgáltatási paletta professzionális működtetését.

A Prónay Kastélyban a házigazdák folyamatos jelenléte teszi igazán tökéletessé a historikus épület mindennapjait.

A Heritage Hotels of Europe díjazottjai a 9 tagország több mint 100 történelmi háza közül kerültek ki.

Az utazók által leadott voksok után egy 7 tagú nemzetközi szakmai zsűri döntése alapján az alábbi kastélyok vehették át az elismeréseket.

A Heritage Hotels of Europe díjazottjai 2018-ban:

Heritage & Design - Chateau Gbeľany, Gbeľany, Szlovákia

Heritage & Wellness - Grandhotel Praha, Tatranská Lomnica, Szlovákia,

Heritage & Gastronomy  - Strasserwirt - Herrenansitz zu Tirol, Strassen,

Austria Heritage & Hospitality  - Romantik Hotel Gmachl, Elixhausen,

Austria Heritage & Culture Hotel - Schloss Leopoldskron, Salzburg

Austria Heritage & Romance Hotel - Château Béla, Belá, Slzovákia

Host of the Year - Prónay Kastély, Alsópetény, Magyarország

(A fotón jobbról a 2. Tömösvári Szilvia, jobbról az 5. Gulyás Eszter)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-11 16:10:00
Míg a „scoring” csak bizonyos feltételek mellett megengedett, a fennálló tartozás elengedésére vonatkozó információk huzamos ideig történő tárolása ellentétes az általános adatvédelmi rendelettel– mondta ki ítéleteiben az Európai Unió Bírósága.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

Elkészült a magyar fejlesztésű, kézzel készült borospohár, amely teljesen új, kifinomult arcát mutatja meg a világ egyik legjobb édes borának, az aszúnak. Megérkezett az ASZÚGLASS!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS