Fokozatosan újranyitja kapuit az ország

2020. 05. 10., 17:45

Lassan visszatérni látszik az élet, enyhítések tapasztalhatók a vírus miatt bevezetett korlátozó intézkedésekben és szabályokban, a kormány fokozatosan megnyitja határait a külföldiek előtt is.

Májustól meghatározott feltételek mellett a személyforgalomban szigorúan üzleti célból korlátozás nélkül beléphetnek az országba bizonyos országok állampolgárai. Ezzel párhuzamosan május folyamán a külföldön működő magyar konzulátusok is megnyitják kapuikat és teszik ismét elérhetővé egyre több szolgáltatásukat.

Kiegészült azoknak a külföldi állampolgároknak a köre, akik számára engedélyezett az országba lépés. Eddig az Európai Gazdasági Térség (EGT) azon tagállamainak állampolgárai utazhattak be hazánkba, akik Magyarországon állandó tartózkodási jogosultsággal és állandó tartózkodási kártyával rendelkeznek.

„Rajtuk kívül mostantól Csehország, Lengyelország, a Koreai Köztársaság, Németország, Ausztria és Szlovákia állampolgárai, ezen országok területéről beléphetnek Magyarországra kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazás esetén” – mondta Baranyi Gábor, a Deloitte adóosztályának igazgatója.

Minden más esetben továbbra is fennáll az egyéni elbírálás alapját képező méltányossági kérelem benyújtásának lehetősége.

Magyarország külképviseletein is hamarosan újra elérhető lesz számos, korábban felfüggesztett szolgáltatás. A konzulátusokon intézhető ügyek várhatóan május 11-től lesznek újból igénybe vehetőek az adott ország járványügyi helyzetétől függően. A részletekről a konzulátusok honlapján lehet érdeklődni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-03 20:09:46
A SkillX szeptember végén tartott szakmai rendezvényén mutatták be a cég legfrissebb kutatásának eredményeit. Az eseményen szóba került több olyan aktuális kérdés is, amelyek jelentősen befolyásolhatják a jelenlegi munkaerőpiaci helyzetet, a munkavállalói fejlődést, valamint a céges munkaerő-kiválasztási folyamatokat és a munkaerő megtartását.
2023-10-03 19:39:42
A Magyar Bankszövetség elkötelezett Magyarország pénzügyi stabilitása, a gazdaságfejlesztési megoldások támogatása és a gazdasági verseny élénkítése iránt – hangsúlyozta a bankszövetség, reagálva Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter önkéntes kamatplafon bevezetéséről szóló felhívására.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS