Fokozatosan újranyitja kapuit az ország

2020. 05. 10., 17:45

Lassan visszatérni látszik az élet, enyhítések tapasztalhatók a vírus miatt bevezetett korlátozó intézkedésekben és szabályokban, a kormány fokozatosan megnyitja határait a külföldiek előtt is.

Májustól meghatározott feltételek mellett a személyforgalomban szigorúan üzleti célból korlátozás nélkül beléphetnek az országba bizonyos országok állampolgárai. Ezzel párhuzamosan május folyamán a külföldön működő magyar konzulátusok is megnyitják kapuikat és teszik ismét elérhetővé egyre több szolgáltatásukat.

Kiegészült azoknak a külföldi állampolgároknak a köre, akik számára engedélyezett az országba lépés. Eddig az Európai Gazdasági Térség (EGT) azon tagállamainak állampolgárai utazhattak be hazánkba, akik Magyarországon állandó tartózkodási jogosultsággal és állandó tartózkodási kártyával rendelkeznek.

„Rajtuk kívül mostantól Csehország, Lengyelország, a Koreai Köztársaság, Németország, Ausztria és Szlovákia állampolgárai, ezen országok területéről beléphetnek Magyarországra kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazás esetén” – mondta Baranyi Gábor, a Deloitte adóosztályának igazgatója.

Minden más esetben továbbra is fennáll az egyéni elbírálás alapját képező méltányossági kérelem benyújtásának lehetősége.

Magyarország külképviseletein is hamarosan újra elérhető lesz számos, korábban felfüggesztett szolgáltatás. A konzulátusokon intézhető ügyek várhatóan május 11-től lesznek újból igénybe vehetőek az adott ország járványügyi helyzetétől függően. A részletekről a konzulátusok honlapján lehet érdeklődni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-02 09:18:58
A januári csend után több nagybank is lépett, és elkezdte csökkenteni a kölcsönök kamatait. Volt olyan közülük, amelyik ezt a lakáshiteleknél és a személyi kölcsönöknél is megtette.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS