Fokozatosan újranyitja kapuit az ország

2020. 05. 10., 17:45

Lassan visszatérni látszik az élet, enyhítések tapasztalhatók a vírus miatt bevezetett korlátozó intézkedésekben és szabályokban, a kormány fokozatosan megnyitja határait a külföldiek előtt is.

Májustól meghatározott feltételek mellett a személyforgalomban szigorúan üzleti célból korlátozás nélkül beléphetnek az országba bizonyos országok állampolgárai. Ezzel párhuzamosan május folyamán a külföldön működő magyar konzulátusok is megnyitják kapuikat és teszik ismét elérhetővé egyre több szolgáltatásukat.

Kiegészült azoknak a külföldi állampolgároknak a köre, akik számára engedélyezett az országba lépés. Eddig az Európai Gazdasági Térség (EGT) azon tagállamainak állampolgárai utazhattak be hazánkba, akik Magyarországon állandó tartózkodási jogosultsággal és állandó tartózkodási kártyával rendelkeznek.

„Rajtuk kívül mostantól Csehország, Lengyelország, a Koreai Köztársaság, Németország, Ausztria és Szlovákia állampolgárai, ezen országok területéről beléphetnek Magyarországra kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazás esetén” – mondta Baranyi Gábor, a Deloitte adóosztályának igazgatója.

Minden más esetben továbbra is fennáll az egyéni elbírálás alapját képező méltányossági kérelem benyújtásának lehetősége.

Magyarország külképviseletein is hamarosan újra elérhető lesz számos, korábban felfüggesztett szolgáltatás. A konzulátusokon intézhető ügyek várhatóan május 11-től lesznek újból igénybe vehetőek az adott ország járványügyi helyzetétől függően. A részletekről a konzulátusok honlapján lehet érdeklődni.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS