V. Gazdasági Fórum

2024. 04. 02., 21:10

A VOSZ Budapesti és Pest vármegyei Regionális Szervezete 2024. április 10-én rendezi meg V. Gazdasági Fórumát.

Helyszín1221 Budapest Mária Terézia u. 60., Budafok-Tétény Általános Ipartestület Ezüstplatán terme (Parkolás ingyenes az épület melletti parkolóban.)

Időpont: 2024. április 10.

Program:

8:30 – Érkezés, regisztráció.

9:00 – Megnyitó.

Perlusz László, a VOSZ főtitkára,

Marosi László, a VOSZ Budapesti és Pest vármegyei Regionális Szervezet elnöke.

9:10 – Aktuális gazdasági kérdések.

Előadó: Perlusz László, a VOSZ főtitkára, közgazdász.

10:00 – Évzárás a vállalkozások életében,

Vállalkozások hitelezhetősége és annak fenntartása,

Széchenyi kártya program.

Előadó: Páricsi Zoltán, a NOMIS Számviteli Szolgáltató Kft. alapítója és tulajdonosa, (VOSZ Budapesti és Pest Vármegyei Regionális Szervezet).

10:45 – Mesterséges Intelligencia és az informatikai biztonság jövője (AI, MI, IT).

Előadó: Kovács Krisztián, a FÓKUSZ Computer Kft. ügyvezető tulajdonosa.

12:00 – Programzárás, ebéd.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS