Salgótarjánban startol a VOSZ „Egészségre vállalkozunk” programja

Salgótarjánban startol a VOSZ „Egészségre vállalkozunk” programja
2023. 06. 17., 12:11

Egészségügyi oktató programot indít közösen a Semmelweis Egyetem és a VOSZ, amelynek során a résztvevők elsajátíthatják az újraélesztés és az elsősegélynyújtás alapvető módszereit. Az első rendezvényt Salgótarjánban tartják június 24-én.

„Egészségre vállalkozunk” szlogennel egészségügyi oktató programról írt alá megállapodást a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Egészségügyi Tagozata és a Semmelweis Egyetem Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítványa a Sürgősségi Orvostani Klinika együttműködésében májusban.

Az országos pilot-projekt keretében első alkalommal Salgótarjánban június 24-én rendezik meg az egészségoktatás napot a VOSZ Nógrád megyei szervezetének közreműködésével. A képzésen a résztvevőkkel megismertetik a sürgős beavatkozást igénylő szituációkat, hogy képesek legyenek elkezdeni az életmentő ellátást, valamint tájékoztatást adnak arról, hogy az adott probléma megfelelő szintű ellátását hol, hogyan tudják igénybe venni. A képzést a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának szakember csapata végzi – tájékoztatott Gláser-Katona Zsuzsanna, a VOSZ Egészségügyi Tagozat képviselője.

Az oktatás során rövid prezentációk és gyakorlati bemutatók lesznek – például újraélesztés, életmentés, balesetben megsérültek ellátása, a kiemelt kórképek (stroke, szívinfarktus, fulladás, allergia) felismerése és ellátása. A félnapos tanfolyam ingyenes, de arra jelentkezni kell.

A salgótarjáni kezdést követően más-más megyében folytatódik a program, az érdeklődés figyelembevételével rugalmasan változtatják majd a program helyszínét és annak gyakoriságát.

A tanfolyamot teljesítők a Semmelweis Egyetem Integrált Betegellátásért Közhasznú Alapítvány, a Sürgősségi Orvostani Klinika és a VOSZ Egészségügyi Tagozata által közösen dedikált oklevelet kapnak.

A tervek szerint a Kossuth Rádió július 18-án 10.30 órakor kezdődő adásában számol be. Bejátszásra kerül majd a rendezvényen készülő élménybeszámolók felvételeiből összeállított hanganyag, többek között Czékmánné Kelecsény Ágnes, a VOSZ Nógrád vármegyei elnökének megszólaltatásával. Az adásban a programról tájékoztat a Semmelweis Egyetem Sürgősségi Orvostani Klinikájának igazgatója, dr. Varga Csaba és a VOSZ Egészségügyi Tagozatának elnöke, dr. Fábián Lajos.

A rendezvény

Helyszíne: Salgótarján, Fő tér 1. SZMT székház 2. emelet

Ideje: 2023. június 24. (szombat) de. 09.00 óra – 13.30 óráig

Jelentkezésczekmanne@cz-controll.com és vosznograd@gmail.com e-maileken

Az együttműködés aláírásakor készült fotón (balról jobbra): dr. Gál Szabolcs, dr. Fábián Lajos, dr. Varga Csaba, Gláser-Katona Zsuzsa, Perlusz László, elöl dr. Melicher Dóra

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS