Ötödször ünneplik a juhfarkot a somlói borászok

2020. 09. 09., 11:30

Október 17-én ötödik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásából a Juhfark legnagyobb bemutatóját. Az elmúlt évek legjobb, különböző stílusban elkészített tételeit kóstolhatja meg a közönség.

A Somló és a Juhfark szétválaszthatatlan, különleges páros. A Somló speciális vulkanikus talajával és klímájával az egész világon egyedülálló, utánozhatatlan borokat produkál, a Juhfark pedig az az őshonos fajta, amely a legszebben tudja megmutatni a különlegesen ásványos, somlói ízvilágot – írja a Gusto.

Az Ünnep nem mindennapi élményt kínál szakértőknek és borrajongóknak egyaránt: a könnyed gyümölcsöstől a testes, hordós tételeken keresztül az aszús borokig minden stílusban kóstolhatók Juhfarkok, ráadásul maguk a borászok kínálnak, és közben mindent elmondanak, amit tudni érdemes szőlőről, fajtáról, borkészítésről.

A sétálókóstoló mellett workshopok, somlói dűlőtúra és pincelátogatás is szerepel a programban, a borteraszon felállított grillkonyhában pedig a borokhoz illő fogások készülnek. A rendezvényre a szervezők Budapestről kedvezményes árú buszjáratot indítanak, a kijelölt Somló-környéki szállásokról pedig oda-vissza ingyenes transzfert biztosítanak.

Résztvevő pincészetek és borok:

Barcza Pincészet

  • Somlói Juhfark 2018
  • Somlói Juhfark Válogatás 2017
  • Somlói Aszús Juhfark 2013

Bogdán Birtok

  • Somlói Juhfark 2018
  • Somlói Juhfark Prestige 2017

Csordás-Fodor Borház

  • Nagy Somlói Juhfark 2017

Dobosi Pincészet

  • Juhfark 2019
  • Juhfark 2018

Fekete Pince

  • Somlói Juhfark 2015

Hegedűs-Szabó Pincészet

  • Somlói Juhfark 2018

Kolonics Pincészet

  • Somlói Juhfark 2018

Kőfejtő Pince

  • Sághegy Juhfark 2019
  • Somlói Juhfark 2018
  • Somlói Juhfark 2017

Kreinbacher Birtok

  • Juhfark 2017
  • Juhfark Selection 2017

Somlói Vándor Pince

  • Somlói Juhfark 2018

Szalai Pince

  • Juhfark 2019

Tomcsányi Családi Birtok

  • Juhfark 2018
  • Juhfark 2019

Tornai Pincészet

  • Friss Juhfark 2019
  • Prémium Juhfark 2019
  • Aranyhegy Juhfark 2019
  • Grófi Juhfark 2019
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 12:13:16
Februárban a DataHouse előzetes adatai szerint 64 900 személygépkocsi cserélt gazdát, ami ugyan 4 százalékkal alatta marad a januári 67 700-as mennyiségnek, ám ha a naptárhatással korrigálunk, ez az érték mintegy 70 ezres átlagos havi darabszámnak felel meg.
2023-03-21 09:13:00
Egy régi klasszikus álom a legkorszerűbb és lehető legfenntarthatóbb megoldásokkal születik újjá: ez az Airlander 10, amelynek gyártása ismét lendületet kapott és egyenként akár 10 tonna árut, vagy 100 utast lesz képes szállítani.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS