Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban?

Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban?
2023. 01. 19., 19:12

A Nagyvállalatok Logisztika Vezetőinek Klubja és a ChinaCham Hungary 2023. január 26-án rendezi meg a „Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban” konferenciát.

A konferencián témába kerül a jelenlegi gazdasági és külpolitikai helyzet, a háborús konfliktus hatásai, az EKÁER rendszer aktuális változásai, ÁFA, vám és adóváltozások, a környezetvédelmi termékdíj változások, valamint a közúti, légi, hajózási és vasúti szállítmányozási tendenciák.

A rendezvény évről-évre aktuális és naprakész információkat ad a szakma vezetői számára, akik az újdonságok birtokában felkészülten tervezhetik meg az előttük álló évet.

Az esemény fő témái:

  • világpolitikai kilátások;
  • háborús konfliktus hatásai;
  • gazdasági trendek és kockázatok 2023-ban;
  • ekáer, áfa és adóváltozások;
  • hogyan alakulnak a közúti, légi, hajózási és vasúti költségek 2023-ban;
  • vámjogszabály változások, aktualitások;
  • környezetvédelmi termékdíj változások.

Kedvezményes jelentkezési lehetőség biztosított az NLV Klub, a Ghibli Kft ügyfelei, a ChinaCham, VOSZ, MKT, MVSZ, BKIK, PMKIK tagok számára!

További információk, jelentkezés itt.

Időpont: 2023. január 26. csütörtök, 8:30-15:00.

Helyszín: China Mart – Budapest, 1152 Szentmihályi út 171./Experience Center Konferenciaterem – IV. emelet

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Már régóta túl sok olasz, ázsiai, fúziós és akármilyen szakácskönyv van a piacon, miközben a modern időknek és vásárlói igényeknek megfelelő, a magyar konyhát maximális szakmaisággal megközelítőből meg alig.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS