Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban?

Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban?
2023. 01. 19., 19:12

A Nagyvállalatok Logisztika Vezetőinek Klubja és a ChinaCham Hungary 2023. január 26-án rendezi meg a „Mire számítsunk a logisztikában 2023-ban” konferenciát.

A konferencián témába kerül a jelenlegi gazdasági és külpolitikai helyzet, a háborús konfliktus hatásai, az EKÁER rendszer aktuális változásai, ÁFA, vám és adóváltozások, a környezetvédelmi termékdíj változások, valamint a közúti, légi, hajózási és vasúti szállítmányozási tendenciák.

A rendezvény évről-évre aktuális és naprakész információkat ad a szakma vezetői számára, akik az újdonságok birtokában felkészülten tervezhetik meg az előttük álló évet.

Az esemény fő témái:

  • világpolitikai kilátások;
  • háborús konfliktus hatásai;
  • gazdasági trendek és kockázatok 2023-ban;
  • ekáer, áfa és adóváltozások;
  • hogyan alakulnak a közúti, légi, hajózási és vasúti költségek 2023-ban;
  • vámjogszabály változások, aktualitások;
  • környezetvédelmi termékdíj változások.

Kedvezményes jelentkezési lehetőség biztosított az NLV Klub, a Ghibli Kft ügyfelei, a ChinaCham, VOSZ, MKT, MVSZ, BKIK, PMKIK tagok számára!

További információk, jelentkezés itt.

Időpont: 2023. január 26. csütörtök, 8:30-15:00.

Helyszín: China Mart – Budapest, 1152 Szentmihályi út 171./Experience Center Konferenciaterem – IV. emelet

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-04 22:40:00
A hivatal kilencedikként csatlakozik a blokklánc hálózathoz az EUIPO, Portugália, Észtország, Málta, Lengyelország, Olaszország, Lettország és Görögország után, így a publikus hazai adatok is ezen a rendszeren keresztül lesznek elérhetők az Európai Unió védjegy- és designoltalmi adatbázisában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS