Foglalkoztatás 3.0 – A VOSZ és a HR Portál konferenciája

2023. 03. 30., 10:41

Új rendezvénnyel készül a HR Portál és a VOSZ a harmadik országbeliek foglalkoztatása témában május 10-én Budapesten.

A HR Portál és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll: toborzás, beillesztés, munkajog, adózás - vállalati jó gyakorlatokkal, az alábbi témák mentén.

Toborzás harmadik országból: Sikeres stratégiák, gyakori hibák

Nincs megfelelő számú és képzettségű kékgalléros munkavállaló a magyar álláspiacon. A harmadik országból való toborzás gazdasági szükségszerűség – mondja Ottó Csaba, a Man at Work munkaerő-kölcsönző ügyvezetője, a Foglalkoztatás 3.0 konferencia egyik előadója. Melyek a toborzás kritikus pontjai? Mire figyeljen egy vállalat, ha külföldiekben gondolkodik?
https://www.hrportal.hu/hr/igy-vehet-fel-sikerrel-kulfoldi-munkavallalokat-20230328.html

Adózás: Olcsóbb a SZÉP-kártyás juttatás, ha harmadik országbeli vendégmunkásnak adja a munkaadó

Milyen tévhitek élnek a magyar munkaadókban a harmadik országból érkező munkavállalók foglalkoztatásáról? Mire figyeljen egy vállalkozás adózási szempontból, ha a külföldiek felé nyit? Erről beszél Honyek Pétert, a PwC Magyarország igazgatóját, aki szintén előadója lesz a konferenciának. Elmondja egyebek mellett, hogy a Szép-kártya juttatás 13 százalékkal olcsóbban adható harmadik országbeli munkavállalónak, szociális hozzájárulási adót nem kell ezután fizetni.
https://www.hrportal.hu/hr/olcsobb-a-szep-kartyas-juttatas-ha-harmadik-orszagbeli-vendegmunkasnak-adja-a-munkaado-20230329.html

Makrogazdasági kitekintés: Félmillió új munkavállaló kellene: szükség van a külföldiekre

Bár a gazdasági visszaesés hullámai globálisan egyre jobban érezhetők, a magyar munkaerőpiacot egyelőre nem rengették meg. Sőt, több területen jelentős hiány van. Nemrég a miniszterelnök és a gazdaságfejlesztési miniszter adott hangot annak az igénynek, hogy további félmillió új foglalkoztatottra lenne szükség. Ezen munkavállalók egy része alighanem harmadik országból érkező dolgozó lesz. Kitekintés az álláspiaci folyamatokra.
https://www.hrportal.hu/hr/felmillio-uj-munkavallalo-kellene:-szukseg-van-a-kulfoldiekre-20230329.html

Amennyiben részt venne a konferencián, jelentkezhet az alábbi linken. A jelentkezők részére a részvételi díjból 10 százalék kedvezményt nyújtanak.

https://foglalkoztatas.hrportal.hu/

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-13 13:15:00
A NAV 2023-as évkönyve részletes áttekintést ad az adóhatóság ellenőrzési gyakorlatáról, amelyből a jövőre vonatkozóan is értékes tanulságok szűrhetők le. A legfontosabb tudnivalókat a Deloitte szakértői foglalták össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS