Október 19-20-án Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek.
A Gasztrosétányon szombaton és vasárnap is 10 órától lehet élményeket szüretelni: az Újhegyen nyitott pincékkel és finom ételekkel várnak minden vendéget. A borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni – írja a Gusto.
Természetesen nem csak inni lehet majd Etyeken.
A kemencés finomságoktól a csülkös rétesen és a szilvás gombócon keresztül a rumos-meggyes gesztenyetortáig terjed a gasztropaletta. Lesz zene is, meglátogathatunk egy parasztudvart.
A Gasztrosétány újdonságaként e-bike-ot is bérelhetünk, hogy bebarangolhassuk Etyek tájait.
Idei legnagyobb vörösborélményem nem valami flancos és drága nagybor, hanem a Mumus.
2024. szeptember 16. és 20. között tartják Bécsben a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség közgyűlésének 68., éves rendes ülését, amelyet követően 17–18-án tudományos fórumot is tartanak az élelmezésbiztonságról.