Október 19-20-án Őszi Gasztrosétára hívnak az etyekiek.
A Gasztrosétányon szombaton és vasárnap is 10 órától lehet élményeket szüretelni: az Újhegyen nyitott pincékkel és finom ételekkel várnak minden vendéget. A borok mellett mustot és murcit is lehet kóstolni – írja a Gusto.
Természetesen nem csak inni lehet majd Etyeken.
A kemencés finomságoktól a csülkös rétesen és a szilvás gombócon keresztül a rumos-meggyes gesztenyetortáig terjed a gasztropaletta. Lesz zene is, meglátogathatunk egy parasztudvart.
A Gasztrosétány újdonságaként e-bike-ot is bérelhetünk, hogy bebarangolhassuk Etyek tájait.
A szervezők célja, hogy összehozzák a kenyér szerelmeseit, hogy kicserélhessék tapasztalataikat, hogy visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyérsütés fogalmát, készítésének változatait, eredeti ízeit.
Az Európai Unión belül francia vezetéssel, tizenkét ország részvételével nukleáris koalíció alakult, amely Brüsszelben ülésezett az energiaminiszterek tanácsának ülését megelőzően.