A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten

A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten
2022. 04. 27., 18:41

A HR-szakma egyik legnagyobb találkozója, a HR Fest április 28-án Kecskemétre érkezik. A szakmai esemény főtámogatója a cégcsoportként 10. évfordulóját ünneplő Viapan Group.

Április 28-án Kecskeméten rendezik meg az ország egyik legnagyobb munkaerő-piaci rendezvénysorozatát, a HR Festet. A 2016-ban alapított szakmai fesztivál elrugaszkodik a hagyományos konferencia elemektől és számos rendhagyó formátummal és innovatív, interaktív megoldásokkal biztosít platformot a HR-szakma képviselői számára, hogy rendszeresen találkozzanak és megvitassák a HR aktualitásait.

Az előadók, kerekasztal-beszélgetések résztvevői a hazai és nemzetközi HR-szakma és társterületeinek véleményformáló szakemberei, valamint inspiráló karriert befutott személyek. A kiállítók között pedig szakmai beszállítókat találunk számos aktivitással.

A Viapan Group idén ünnepli 10. évfordulóját, bár a cégcsoport gyökerei közel 40 éves múltra nyúlnak vissza. A Viapan előadói ezt a szakmai tapasztalatot viszik el Kecskemétre: a HR-szakma aktuális trendjeivel készülnek, toborzási és munkaerő-kölcsönzési jó gyakorlatokat ismertetnek majd a résztvevőkkel.

Vida Péter stratégiai igazgató és Pintér János robotikai vezető kollaboratív robotok és exoskeletonok segítségével bizonyítja, hogy a modernizáció az employer branding része. Csizmadia Gábor operatív igazgató a munkahelyi diverzitásról beszél majd. Lesz szó a külföldiek magyarországi foglalkoztatásáról toborzástól a kiválasztásig, szállásolástól a beillesztésig Miseta Gábor recruitment igazgató részvételével. Ifj. Vida Péter pedig a diákmunka jó gyakorlatairól tart előadást.

A legmodernebb HR Festen a robotika is helyet kap, Sawyer robottal kávét is készít az érdeklődőknek. A Viapan által kiállított kollaboratív robotok pedig azt hivatottak bizonyítani, hogy az Ipar 4.0 és az automatizáció a modern HR legfontosabb partnere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 20., 16:40
Nem jellemezte magas cégfluktuáció a faipari szektort 2022-ben, alapvetően stagnált az itt működő cégek száma. Az egyéni vállalkozók köre tavaly közel 100 fővel tovább csökkent. A jövő rövidtávon várhatóan nem hoz jelentős kiugrást, 2023-ban csökkenő cégszámmal érdemes számolni – írja elemzésében az Opten.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-21 19:13:00
Ha Önnek van a feltételeknek megfelelő, eladó kutyája és részt kíván venni a NAV április hónapban tervezett kutyavásárán, akkor 2023. április 12-ig küldjön előzetes ajánlatot!

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS