A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten

A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten
2022. 04. 27., 18:41

A HR-szakma egyik legnagyobb találkozója, a HR Fest április 28-án Kecskemétre érkezik. A szakmai esemény főtámogatója a cégcsoportként 10. évfordulóját ünneplő Viapan Group.

Április 28-án Kecskeméten rendezik meg az ország egyik legnagyobb munkaerő-piaci rendezvénysorozatát, a HR Festet. A 2016-ban alapított szakmai fesztivál elrugaszkodik a hagyományos konferencia elemektől és számos rendhagyó formátummal és innovatív, interaktív megoldásokkal biztosít platformot a HR-szakma képviselői számára, hogy rendszeresen találkozzanak és megvitassák a HR aktualitásait.

Az előadók, kerekasztal-beszélgetések résztvevői a hazai és nemzetközi HR-szakma és társterületeinek véleményformáló szakemberei, valamint inspiráló karriert befutott személyek. A kiállítók között pedig szakmai beszállítókat találunk számos aktivitással.

A Viapan Group idén ünnepli 10. évfordulóját, bár a cégcsoport gyökerei közel 40 éves múltra nyúlnak vissza. A Viapan előadói ezt a szakmai tapasztalatot viszik el Kecskemétre: a HR-szakma aktuális trendjeivel készülnek, toborzási és munkaerő-kölcsönzési jó gyakorlatokat ismertetnek majd a résztvevőkkel.

Vida Péter stratégiai igazgató és Pintér János robotikai vezető kollaboratív robotok és exoskeletonok segítségével bizonyítja, hogy a modernizáció az employer branding része. Csizmadia Gábor operatív igazgató a munkahelyi diverzitásról beszél majd. Lesz szó a külföldiek magyarországi foglalkoztatásáról toborzástól a kiválasztásig, szállásolástól a beillesztésig Miseta Gábor recruitment igazgató részvételével. Ifj. Vida Péter pedig a diákmunka jó gyakorlatairól tart előadást.

A legmodernebb HR Festen a robotika is helyet kap, Sawyer robottal kávét is készít az érdeklődőknek. A Viapan által kiállított kollaboratív robotok pedig azt hivatottak bizonyítani, hogy az Ipar 4.0 és az automatizáció a modern HR legfontosabb partnere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 03., 23:03
Közzétették az ESG törvény újabb módosításának tervezetét, amely jelentős egyszerűsítéseket ígér a vállalkozások számára a fenntarthatósági célú átvilágítási kötelezettségek teljesítésének területén. A változások – a módosító törvény elfogadása esetén – a kihirdetés után 30 nappal lépnének hatályba, míg a módosult bírságolási rendelkezések csak 2026-tól válnának alkalmazhatóvá. A javaslat által bevezetni kívánt legfőbb változtatásokról a DLA Piper Hungary készített összefoglalót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

Idén már ötödik alkalommal rendezték meg Az Év Szaloncukra versenyt, amin az összes hazai szaloncukrokat gyártó cukrászda és gyártó szaloncukrai ringbe szállhattak.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS