A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten

A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten
2022. 04. 27., 18:41

A HR-szakma egyik legnagyobb találkozója, a HR Fest április 28-án Kecskemétre érkezik. A szakmai esemény főtámogatója a cégcsoportként 10. évfordulóját ünneplő Viapan Group.

Április 28-án Kecskeméten rendezik meg az ország egyik legnagyobb munkaerő-piaci rendezvénysorozatát, a HR Festet. A 2016-ban alapított szakmai fesztivál elrugaszkodik a hagyományos konferencia elemektől és számos rendhagyó formátummal és innovatív, interaktív megoldásokkal biztosít platformot a HR-szakma képviselői számára, hogy rendszeresen találkozzanak és megvitassák a HR aktualitásait.

Az előadók, kerekasztal-beszélgetések résztvevői a hazai és nemzetközi HR-szakma és társterületeinek véleményformáló szakemberei, valamint inspiráló karriert befutott személyek. A kiállítók között pedig szakmai beszállítókat találunk számos aktivitással.

A Viapan Group idén ünnepli 10. évfordulóját, bár a cégcsoport gyökerei közel 40 éves múltra nyúlnak vissza. A Viapan előadói ezt a szakmai tapasztalatot viszik el Kecskemétre: a HR-szakma aktuális trendjeivel készülnek, toborzási és munkaerő-kölcsönzési jó gyakorlatokat ismertetnek majd a résztvevőkkel.

Vida Péter stratégiai igazgató és Pintér János robotikai vezető kollaboratív robotok és exoskeletonok segítségével bizonyítja, hogy a modernizáció az employer branding része. Csizmadia Gábor operatív igazgató a munkahelyi diverzitásról beszél majd. Lesz szó a külföldiek magyarországi foglalkoztatásáról toborzástól a kiválasztásig, szállásolástól a beillesztésig Miseta Gábor recruitment igazgató részvételével. Ifj. Vida Péter pedig a diákmunka jó gyakorlatairól tart előadást.

A legmodernebb HR Festen a robotika is helyet kap, Sawyer robottal kávét is készít az érdeklődőknek. A Viapan által kiállított kollaboratív robotok pedig azt hivatottak bizonyítani, hogy az Ipar 4.0 és az automatizáció a modern HR legfontosabb partnere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.
2022-09-30 15:22:20
Megnövekedett az érdeklődés a tatabányai központú Komárom-Esztergom megyében található ingatlanok iránt. A legkeresettebb ingatlantípus a családiház, amelyre a vásárlók közel 10 millióval többet költenek átlagosan, mint két évvel ezelőtt.
2022-09-30 14:22:05
Újabb, 10 hektárnál kisebb földterületeket hirdetett meg értékesítésre a Nemzeti Földügyi Központ. A szántókra, rétekre és legelőkre a korábbi eljárásokhoz hasonlóan, a jogszabályban foglalt feltételeket figyelembe véve lehet elektronikusan vételi ajánlatot tenni.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

A mintegy 300 háztartás részvételével lezajlott mérés eredményei szerint fejenként 25,2 kg élelmiszert dobunk feleslegesen a szemétbe évente, a leggyakrabban elpazarolt élelmiszerek toplistáját pedig továbbra is az ételmaradékok vezetik.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.