A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten

A legaktuálisabb témákról vitáznak a HR Festen Kecskeméten
2022. 04. 27., 18:41

A HR-szakma egyik legnagyobb találkozója, a HR Fest április 28-án Kecskemétre érkezik. A szakmai esemény főtámogatója a cégcsoportként 10. évfordulóját ünneplő Viapan Group.

Április 28-án Kecskeméten rendezik meg az ország egyik legnagyobb munkaerő-piaci rendezvénysorozatát, a HR Festet. A 2016-ban alapított szakmai fesztivál elrugaszkodik a hagyományos konferencia elemektől és számos rendhagyó formátummal és innovatív, interaktív megoldásokkal biztosít platformot a HR-szakma képviselői számára, hogy rendszeresen találkozzanak és megvitassák a HR aktualitásait.

Az előadók, kerekasztal-beszélgetések résztvevői a hazai és nemzetközi HR-szakma és társterületeinek véleményformáló szakemberei, valamint inspiráló karriert befutott személyek. A kiállítók között pedig szakmai beszállítókat találunk számos aktivitással.

A Viapan Group idén ünnepli 10. évfordulóját, bár a cégcsoport gyökerei közel 40 éves múltra nyúlnak vissza. A Viapan előadói ezt a szakmai tapasztalatot viszik el Kecskemétre: a HR-szakma aktuális trendjeivel készülnek, toborzási és munkaerő-kölcsönzési jó gyakorlatokat ismertetnek majd a résztvevőkkel.

Vida Péter stratégiai igazgató és Pintér János robotikai vezető kollaboratív robotok és exoskeletonok segítségével bizonyítja, hogy a modernizáció az employer branding része. Csizmadia Gábor operatív igazgató a munkahelyi diverzitásról beszél majd. Lesz szó a külföldiek magyarországi foglalkoztatásáról toborzástól a kiválasztásig, szállásolástól a beillesztésig Miseta Gábor recruitment igazgató részvételével. Ifj. Vida Péter pedig a diákmunka jó gyakorlatairól tart előadást.

A legmodernebb HR Festen a robotika is helyet kap, Sawyer robottal kávét is készít az érdeklődőknek. A Viapan által kiállított kollaboratív robotok pedig azt hivatottak bizonyítani, hogy az Ipar 4.0 és az automatizáció a modern HR legfontosabb partnere.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS