A Három Komában tart gyakorlati napot az Agrárkamara

2018. 10. 30., 13:00

Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt!” programsorozata: novemberben a pálinka- és a párlatkészítés témakörében mélyülhetnek el a kamarai tagok.

Az Agrárkamara 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” – hazai élelmiszeripari gyakorlati napok programsorozatát. A kamarai tagok igényeit felismerve indult útjára a hiánypótló program, a NAK támogatásával.

A rendezvénysorozat 2018 második félévében már bővített tematikával – oltós és savanyított tejtermékek készítése mellett vörösáru-gyártással valamint zöldség- és gyümölcsfeldolgozással – került meghirdetésre, és a nagy érdeklődésre, sikerre tekintettel ősszel folytatódik.

Ezúttal új szakágazatot érint a program, a pálinka- és párlatkészítés gyakorlati nap, amelyre november 16-án kerül sor, Mogyoródon, a „Három Koma” pálinkafőzdében.

A Kamara egyik legfontosabb feladata, hogy tevékenységével segítse tagjait piaci helyzetük erősödésében, alkalmazott eljárásaik hatékonyságának javításában. A mostani gyakorlati nap résztvevői egyrészt a szokásos munkamenettel – a gyümölcs feldolgozásától, erjesztésétől, a tartályok előkészítésén keresztül a lepárlás folyamatával – ismerkednek meg.

A résztvevőket tájékoztatják a pálinkák és párlatok gyártási sajátosságairól, hasonlóságairól és lényeges különbségeiről.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 24., 11:10
Az Európai Parlament 2024. április 24-én elfogadta a platformalapú munkavégzés munkakörülményeinek javításáról szóló irányelvét. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szemán Péter, a Bán, S. Szabó, Rausch & Partners munkajogi csoportjának vezetője foglalta össze.
2024-05-27 18:10:16
A menedzserszövetség Év Menedzsere Díj 2023. évi kitüntetettje Jelasity Radován, az Erste Bank elnök-vezérigazgatója lett. A szövetség 29. alkalommal rendezte meg az Év Menedzsere Díjátadót.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Izgalmas fejlesztések a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán: elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott az újonnan kialakított laboratóriumban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS