A Három Komában tart gyakorlati napot az Agrárkamara

2018. 10. 30., 13:00

Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt!” programsorozata: novemberben a pálinka- és a párlatkészítés témakörében mélyülhetnek el a kamarai tagok.

Az Agrárkamara 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” – hazai élelmiszeripari gyakorlati napok programsorozatát. A kamarai tagok igényeit felismerve indult útjára a hiánypótló program, a NAK támogatásával.

A rendezvénysorozat 2018 második félévében már bővített tematikával – oltós és savanyított tejtermékek készítése mellett vörösáru-gyártással valamint zöldség- és gyümölcsfeldolgozással – került meghirdetésre, és a nagy érdeklődésre, sikerre tekintettel ősszel folytatódik.

Ezúttal új szakágazatot érint a program, a pálinka- és párlatkészítés gyakorlati nap, amelyre november 16-án kerül sor, Mogyoródon, a „Három Koma” pálinkafőzdében.

A Kamara egyik legfontosabb feladata, hogy tevékenységével segítse tagjait piaci helyzetük erősödésében, alkalmazott eljárásaik hatékonyságának javításában. A mostani gyakorlati nap résztvevői egyrészt a szokásos munkamenettel – a gyümölcs feldolgozásától, erjesztésétől, a tartályok előkészítésén keresztül a lepárlás folyamatával – ismerkednek meg.

A résztvevőket tájékoztatják a pálinkák és párlatok gyártási sajátosságairól, hasonlóságairól és lényeges különbségeiről.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 08. 17., 09:05
A gazdaság teljesítménye – a nyers, illetve a szezonálisan és naptárhatással kiigazított és kiegyensúlyozott adatok szerint egyaránt – 6,5 százalékkal növekedett az előző év azonos negyedévéhez mérten – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fenntartható életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a világ első ültethető ceruzája, amiből bazsalikom, zsálya, koriander növényt nevelhetünk, paradicsomot termeszthetünk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS