A Három Komában tart gyakorlati napot az Agrárkamara

2018. 10. 30., 13:00

Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt!” programsorozata: novemberben a pálinka- és a párlatkészítés témakörében mélyülhetnek el a kamarai tagok.

Az Agrárkamara 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” – hazai élelmiszeripari gyakorlati napok programsorozatát. A kamarai tagok igényeit felismerve indult útjára a hiánypótló program, a NAK támogatásával.

A rendezvénysorozat 2018 második félévében már bővített tematikával – oltós és savanyított tejtermékek készítése mellett vörösáru-gyártással valamint zöldség- és gyümölcsfeldolgozással – került meghirdetésre, és a nagy érdeklődésre, sikerre tekintettel ősszel folytatódik.

Ezúttal új szakágazatot érint a program, a pálinka- és párlatkészítés gyakorlati nap, amelyre november 16-án kerül sor, Mogyoródon, a „Három Koma” pálinkafőzdében.

A Kamara egyik legfontosabb feladata, hogy tevékenységével segítse tagjait piaci helyzetük erősödésében, alkalmazott eljárásaik hatékonyságának javításában. A mostani gyakorlati nap résztvevői egyrészt a szokásos munkamenettel – a gyümölcs feldolgozásától, erjesztésétől, a tartályok előkészítésén keresztül a lepárlás folyamatával – ismerkednek meg.

A résztvevőket tájékoztatják a pálinkák és párlatok gyártási sajátosságairól, hasonlóságairól és lényeges különbségeiről.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Nyitott és kíváncsi vagyok, szeretek ismerkedni, beszélgetni, hiszem, hogy az emberi kapcsolatok életünk legnagyobb értékei – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS