Folytatódik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) „Tanuljunk együtt!” programsorozata: novemberben a pálinka- és a párlatkészítés témakörében mélyülhetnek el a kamarai tagok.
Az Agrárkamara 2017-ben indította el a „Tanuljunk együtt!” – hazai élelmiszeripari gyakorlati napok programsorozatát. A kamarai tagok igényeit felismerve indult útjára a hiánypótló program, a NAK támogatásával.
A rendezvénysorozat 2018 második félévében már bővített tematikával – oltós és savanyított tejtermékek készítése mellett vörösáru-gyártással valamint zöldség- és gyümölcsfeldolgozással – került meghirdetésre, és a nagy érdeklődésre, sikerre tekintettel ősszel folytatódik.
Ezúttal új szakágazatot érint a program, a pálinka- és párlatkészítés gyakorlati nap, amelyre november 16-án kerül sor, Mogyoródon, a „Három Koma” pálinkafőzdében.
A Kamara egyik legfontosabb feladata, hogy tevékenységével segítse tagjait piaci helyzetük erősödésében, alkalmazott eljárásaik hatékonyságának javításában. A mostani gyakorlati nap résztvevői egyrészt a szokásos munkamenettel – a gyümölcs feldolgozásától, erjesztésétől, a tartályok előkészítésén keresztül a lepárlás folyamatával – ismerkednek meg.
A résztvevőket tájékoztatják a pálinkák és párlatok gyártási sajátosságairól, hasonlóságairól és lényeges különbségeiről.
Amúgy a siller, úgy tűnik, a magyar közönség számára értelmezhetetlen kategória.
Az együttműködési megállapodást Kádár Andrea Beatrix, az OAH elnöke, valamint a Magyar Honvédség részéről Veres József ezredes, az MH Sodró László 102. Vegyiharc Ezred ezredparancsnoka írta alá.