A Grundon workshopolnak novemberben a Vállalkozó Nők Világnapján

2019. 10. 30., 16:00

Idén is színes programmal készülnek a szervezők a Vállalkozó Nők Világnapja magyarországi rendezvényén. Húsznál is több worshopon várják az érdeklődőket.

Magyarországon idén már második alkalommal kerül megrendezésre a Vállalkozó Nők Világnapja nemzetközi kampány, amely a világ 144 országában a legfontosabb globális vagy helyi problémákra fókuszál. November 18-án Budapesten a Grundon reggeltől estig programokat szerveznek.

A világnap magyarországi nagykövete: Keveházi Kata, a Jól-lét Alapítvány vezetője.

A kampányban arra hívják fel figyelmet, hogy erősítsék, ösztönözzék, támogassák és ünnepeljék a vállalkozó nőket, a nők vállalkozásait, és a nők által képviselt társadalmi ügyeket.

A magyar kampány célja egy olyan nőbarát vállalkozói ökoszisztéma létrehozása, melyben a szereplők törekszenek a nők arányos és méltó gazdasági és társadalmi szerepvállalásának és befolyásának erősítésére a fenntarthatóság és a társadalmi jóllét előmozdítása érdekében.

Az idei programban a női vállalkozások sokszínűségének bemutatására és gyakorlati tudásátadásra törekednek a szervezők.

A résztvevők workshopokon, beszélgetéseken, művészeti programokon és egyéni tanácsadásokon vehetnek részt, kapcsolatot építhetnek, megoszthatják személyes tapasztalataikat, illetve információkat gyűjthetnek.

A fő témák:
Személyes kihívások, Újrakezdés seniorként, Női vezetési stratégiák, Női startupok, Külföldi vállalkozónők Magyarországon, Gondozási vállalkozások, zöld vállalkozások, társadalmi vállalkozások, ügyek, Egészséges életmód, Nők és a pénz, a pénzhez való viszony, Finanszírozás, Virtuális pénz, A befektetés, mint vállalkozás, Művészet és vállalkozás, Vállalkozás és spiritualitás, Utazás és vállalkozás, Üzleti tervezés.

A magyar kampány szervezői azon dolgoznak, hogy átlátható, számszerűsíthetően is nőbarát, együttműködő, vállalkozói ökoszisztémát hozzanak létre, amelyben elháríthatóvá válnak a nők vállalkozási tevékenysége előtt álló mentális, szemléleti, fizikai és anyagi korlátok.

Céljuk, hogy segítsék a befektetői, fejlesztői, és a vállalkozói oldal közötti párbeszédet, információáramlást, hozzájáruljanak a minőségi, módszertani és etikai alapok tisztázásához és lefektetéséhez.

Már lehet regisztrálni az eseményre. A programok részletes leírását és időpontjait a http://noiklikk.hu/wedhungary2019/ oldalon találják.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-28 15:40:00
„Ezek a városok a legkiemelkedőbb példái annak, hogy a városok a lakosságuk javát szem előtt tartva miként állíthatják szolgálatukba az innovációt a városi terek átalakítására, valamint a demográfiai és gazdasági kihívások kezelésére.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS