2019 február utolsó hétvégéjén a Balatonon is beköszönt a Furmint Február. Budapesten pedig a Mezőgazdasági Múzeumban február 7-én tartják a Nagy Furmint Kóstolót.
Borbás Marcsi régóta visszatérő vendége a Balatonnak, az elmúlt időszakban a szokásosnál is gyakrabban fordult meg a tó különböző pontjain – olvassuk a Balatoni Kör hírlevelében.
Marcsi nemrég Balatonlelle környékén kalandozott a Garamvári Szőlőbirtokot is bemutatva, legutóbb pedig Keszthelyt és környékét fedezte fel Bezerics Dániel társaságában.
A sor február 16-án Köveskálon folytatódik, ahol a Gasztroangyal a közelgő Furmint Napok kapcsán Pálffy Gyula és Trombitás Tamás borász segítségével ismerkedik a furmintokkal és a Gasztrofalu világával. A helyi vendéglátók összefogásából született meg a Furmint Napok ötlete, idén február 22-én várják a vendégeket.
Februárban egyébként szerte az országban sok étterem és borkereskedő állítja középpontba a furmintot. Az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat csúcspontja a Furmint Február Nagy Kóstoló lesz február 7-én, amelyet 2019-ben már tízedik alkalommal rendeznek meg a Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.
A Gourmet egy óriási szabadtéri sétálókóstoló, ahol elveszhetünk a legjobb fővárosi és vidéki éttermek kínálatában.
Az Európai Bizottság jóváhagyta a projekt kivitelezési és finanszírozási szerződését.