Széchenyi 2020: elérhető pályázatok a konvergencia-régiókban

2018. 11. 26., 09:21

A konvergencia-régiókban még nyitva álló uniós pályázatokról a Goodwill Consulting szakértői foglalták össze a legfontosabb tudnivalókat.

Konvergencia-régiónak minősülnek azok a térségek, amelyeknek székhelye a vidéki térségekben helyezkednek el. Abban az esetben, ha a vállalat központja Pest megyében található, akkor a pályázat megvalósításának helye egy vidéki telephely kell, hogy legyen.

Élelmiszeripari komplex beruházások GINOP 1.2.6-16

2019. február közepéig lehet jelentkezni a GINOP 1.2.6.-16-os pályázatra, amely az élelmiszeripari feldolgozó cégeket támogatja. Olyan középvállalkozások indulhatnak, amelyek új termelőeszközöket, gépeket, illetve technológiákat szeretnének vásárolni. A pályázat egy része vissza nem térítendő támogatás, összege 50 és 750 millió forint körül mozog. Másik része egy kedvező kamatozású hitel, amely 50 és 2000 millió forint között igényelhető, évi 1 százalékos kamattal.

A kapott összeget nem csak az eszközpark fejlesztésére fordítható, hanem az infrastruktúra fejlesztésére, megújuló energiaforrás beszerzésére a kisebb mennyiségű energiafelhasználás érdekében, illetve szabadalmak és immateriális javak vásárolhatóak még.

GINOP 2.1.2 K+F+I

A pályázat mikro-kis- és középvállalkozásoknak kínál olyan kombinált támogatást, amellyel a szervezet kísérleti fejlesztések költségeit, akár a fejlesztésben résztvevők munkaköltségeit, eszközbeszerzéseket, anyagköltségeket, vagy akár a megvalósításához szükséges szolgáltatások költségeit is elszámolhatja.

A vissza nem térítendő támogatás összege 50 és 500 millió forint között, a visszatérítendő támogatás pedig 25 és 250 millió forint között mozog, a kamatozása pedig évi 2 százalék.

GINOP 3.2.2 Vállalati komplex infokommunikáció

Manapság rendkívül fontos, hogy egy vállalat megfelelő minőségű infokommunikációs rendszerrel rendelkezzen. A GINOP 3.2.2. pedig ezt a tevékenységet hívatott támogatni, hiszen a pályázat a vállalati komplex infokommunikációs és mobilfejlesztések, felhőalapú online üzleti szolgáltatások terjesztésének támogatását tűzte ki célul. A program célja a vállalati folyamatok hatékonyságának növelése, a hálózatbiztonság fejlesztése, új vállalatirányítási rendszer, illetve döntéstámogató rendszer kialakítása, valamint felhőalapú szolgáltatások bevezetése.

A pályázati vissza nem térítendő része 1 és 24 millió forint közötti, a visszatérítendő pedig 1,25 és 37,5 millió forint közötti összeg, amelynek évenkénti 1 százalékos kamat a költsége.

GINOP 4.1.2 Megújuló energia

2019. március 27-ig lehet beadni a jelentkezést a Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések vissza nem térítendő támogatására, amelynek elsődleges célja a vállalatok energiafelhasználásának csökkentése.

A támogatás elősegíti a megújuló energiafelhasználás következtében fellépő energiatakarékosságot és hatékonyságot, növeli a környezettudatos gazdasági versenyképességet, csökkenti a környezet leterheltségét. A vállalat számára is nagy előnyökkel jár, hiszen a kisebb energiafelhasználás következtében csökkennek a szervezet kiadásai is.

A pályázatra mikro-kis- és középvállalkozás tenderezhet, az elnyert összegből napkollektorokat, napelemeket és egyéb környezetkímélő berendezéseket vásárolhat, amelyek összegének felét a pályázat fedezi. Az összeg 1,5 és 100 millió forint között mozog.

GINOP 5.2.4 Gyakornoki program

A GINOP 5.2.4. segítséget nyújt a vállalatoknak, hogy gyakornoki pozíciókkal segítse a fiatalok elhelyezkedését a munkaerőpiacon. Ehhez vissza nem térítendő támogatást nyújt, amelynek összege 2,3 és 30 millió forint közé tehető.

A pályázat lehetőséget teremt arra, hogy a gyakornokok fizetését és a mentorok fizetésének egy részét támogatásból finanszírozzák. A munkaeszközök beszerzésére és infrastrukturális fejlesztésekre is felhasználható az elnyert összeg.

Gyakornoknak tekinthetők azok a munkavállalók, akik a 25. életévüket még nem töltötték be, valamint még nem szerezték meg felsőoktatási szakképesítésüket.

GINOP 6.1.5 és 6.1.6 Képzések

A GINOP 6.1.5. és a GINOP 6.1.6. pályázatok célja, hogy a vállalatoknak lehetőséget teremtsenek munkahelyi továbbképzésekre, ezzel növelve munkavállalóik tudását, készségeit és kompetenciáit. A nemzeti vállalás teljesítése érdekében 2020-ra 75 százalékra szükséges növelni a foglalkoztatási arányt a 20-tól 64 éves korig. Cél még, hogy a 64-es korosztály minimum 15 százaléka részt vegyen valamilyen tanulási tevékenységben.

Ennek a célnak az elérését segíti ez a két pályázat, amelyekre 2018. december elejéig adhatják le jelentkezésüket a vállalatok. Az elnyert összegből belső képzéseket valósíthatnak meg a szervezetek, amelyek fejlesztik a munkavállalók készségeit és kompetenciáit, valamint finanszírozhatják a képzést megvalósító kollégák, illetve mentorok személyjellegű ráfordításait.

A GINOP 6.1.5. esetében 2018. december 8.-ig érkezhetnek be pályázatok, amelyeket 10 és 100 millió forint közötti támogatással díjazzák.

A GINOP 6.1.6. határideje 2018. december 3., a minimum pályázható összeg 3 millió, a maximum pedig 50 millió forint.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-02 17:08:00
A Duna House Cégcsoport havi Tranzakciószám Becslése (DH-TB) és jelzáloghitel-előrejelzése szerint 2023 szeptemberében országosan 8067 lakóingatlan cserélt tulajdonost, valamint 50 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-10-02 15:08:00
A más által írt írásbeli magánvégrendelet érvényességi feltétele két végrendeleti tanú alkalmazása. Előfordulnak olyan esetek, amikor a végrendelet a tanúk olvasható nevét nem, csak az aláírásukat tartalmazza. Érvényes-e a végrendelet, ha a tanú aláírása nem olvasható és a neve az okiratból sem tűnik ki? A kérdésre dr. Szabó Gergely ügyvéd válaszol.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS