Szeptember 18-án élesedik az Online Számla rendszer új ERROR-üzenete

2023. 08. 16., 13:07

A NAV ismételten felhívja a figyelmet az Online Számla rendszer új, blokkoló ERROR-üzenetének („INVALID_LINE_OPERATION”) bevezetésére. 2023. szeptember 18-a után a nem megfelelő adatszolgáltatás már nem lesz sikeres, ezért érdemes még időben felkészülni a változásra.

Az új ERROR-üzenet, ami az adatszolgáltatások egységesítését és az adattisztaság növelését célozza, 2023. február 9. óta már tesztelhető. A tervezett változásról az adózók és a számlázóprogramok fejlesztői több forrásból is tájékozódhattak.

Az Online Számla rendszer módosított, aktuális interfészspecifikációja elérhető magyar és angol nyelven az Online Számla tesztrendszerének felületén (https://onlineszamla-test.nav.gov.hu/dokumentaciok) és a GitHubon (https://github.com/nav-gov-hu/Online-Invoice).

A NAV a bevezetés időpontját a fejlesztői visszajelzések értékelése, és a beérkezett online számlaadat-szolgáltatások elemzése alapján szeptember 18-ra ütemezte, hogy biztosan elegendő idő álljon rendelkezésre a programok módosításához.

Az új validáció az eÁFA-rendszer megfelelő működéséhez is szükséges, ezért a bevezetése nem halasztható.

A beérkezett adatok azt mutatják, hogy egyre kevesebb olyan számlaadat-szolgáltatás érkezik, ami szeptember 18-a után már nem lenne befogadható az Online Számla rendszerbe. Azonban még mindig vannak olyan számlaadatok, amelyek elbuknának az új validáción, ezért a NAV javasolja, hogy a szoftverfejlesztők a programjaik módosítását ne hagyják az utolsó pillanatra.

A NAV tájékoztató levélben is felhívja azoknak a fejlesztőknek a figyelmét, akik számlázóprogramjával olyan adatszolgáltatás érkezett az elmúlt hónapokban, ami az új validáción elbukna. Ha időközben sikeresen intézkedtek a számlázóprogramjuk módosításáról, nincs további teendőjük. Fontos információ lehet azonban számukra is, hogy volt olyan számlaadatuk, ami szeptember 18-a után már nem érkezhetne be a NAV-hoz. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS