Hogyan érdeklődhet a NAV-nál?

2022. 02. 18., 15:14

Ha valaki saját adóügyét szeretné intézni a NAV-nál, például kedvezményekkel kapcsolatban kér segítséget, az ügyfélszolgálat személyes felkeresése nélkül, telefonon vagy e-Papíron is elérheti az adóhivatal munkatársait.

Telefonon

Konkrét kérdéssel a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerét érdemes tárcsázni. A személyre szabott információ iránti érdeklődéshez a telefonálónak először azonosítania kell magát. Az ehhez szükséges azonosító szám (PIN-kód) a TEL-adatlapon kérhető.

A TEL-adatlap benyújtása

A nav.gov.hu portál ONYA csempéjén keresztül lehet elérni az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazást, amelybe ügyfélkapus azonosítással lehet belépni. Az alkalmazás baloldali menüjének ÚJ NYOMTATVÁNY pontjára kattintva, a KÉRELMEK kategóriában a TEL-adatlapot kell választani, majd következhet a kitöltés, az ellenőrzés és a mentés.

Az azonosító szám (PIN-kód) birtokában hívható telefonszám:

– Magyarországról: 06 (80) 20-21-22

– Külföldről: +36 (1) 441-9600

A rendszer elérhetősége:

– Hétfőtől csütörtökig: 8:30 - 16:00

– Pénteken: 8:30 - 13:30

E-Papíron

A nav.gov.hu portál KAPCSOLAT menüjében található a KERESSEN MINKET! pont, ahonnan elérhető az e-Papír szolgáltatás. Itt, ügyfélkapun belépve választható a kérdéses témacsoport és ügytípus, például az SZJA-VISSZATÉRÍTÉS. Ezután következhet a címzett megadása az érdeklődő lakóhelye, székhelye szerinti adó- és vámigazgatóság kiválasztásával. (NAV)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Élelmiszerbiztonsági szempontból a nyár mindig kritikus időszak, főleg, ha olyan extrém hőhullám köszönt ránk, mint most.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS