Adatlapok és nyomtatványok „NAV-ügyekhez”: 2024. február

2024. 02. 29., 21:10

Az adóhivatal „friss nyomtatványai” 2024 februárjában.

A NAV honlapján a „Legutóbbi nyomtatványok” menüpont alatt jelentek meg az alábbiak 2024. februárban:

PTGTAXUZ Adatlap üzemeltetőknek pénztárgépekről és taxaméterekről.

PTGTAX A pénztárgép-, és taxaméterszervizek adatszolgáltatása.

23GYOGYK Bevallás a gyógyszergyártók különadójáról.

2458 Bevallás a kiegészítő tevékenységet folytatónak nem minősülő egyéni vállalkozó szociális hozzájárulási adó és járulék kötelezettségéről, valamint a biztosított mezőgazdasági őstermelő járulék kötelezettségéről.

2449 Bevallás a 2024. évben kötelezetté váló adózók innovációs járulékelőlegéről.

NY Nyilatkozat a nulla értékadatú bevallás kiváltásáról.

24T1041 A munkáltató vagy a kifizető által foglalkoztatott biztosítottak adatairól szóló bejelentő és változásbejelentő adatlaphoz.

NAV_J29 Bejelentés jövedéki tevékenységről.

NAV_J49 Bejelentés a magánfőzött párlat előállításáról.

24A96 Adatszolgáltatás a társasági és osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 29/C. § (10) bekezdés alapján az adózók és a kapcsolt vállalkozásnak minősülő pénzügyi intézmények részére.

2471 Bevallás a tevékenységét 2024. évben megszüntető, átalakulással megszűnő, a kisvállalati adót 2024. évben vagy 2025. évtől választó adózók részére.

24HIPAK Bevallás a helyi iparűzési adóról állandó jellegű iparűzési tevékenység esetén.

EGYSTAT A kedvezményezett részére felajánlott személyi jövedelemadó 1%-ára vonatkozó statisztikai adatok megismerése iránti kérelem.

23EGYAD A személyi jövedelemadó 1%-áról a 2023. rendelkező évben a civil kedvezményezett javára rendelkezett magánszemélyek adatainak megismerése iránti kérelem.

24T1043H Bejelentő és változásbejelentő lap a természetes személyek között háztartási munkára létesített, munkavégzésre irányuló jogviszony adatairól, ügyfélkapun történő benyújtáskor.

TEL Kérelem az egyes adóügyek telefonos ügyintézését lehetővé tevő ügyfélazonosító szám igényléséhez, törléséhez és cseréjéhez.

23FATCA Adatszolgáltatás a FATCA szabályozás hatálya alá tartozó Jelentendő Számlákról.

NAV_F06 Egyéb fémkereskedelmi szakterületi bejelentések, kérelmek.

2492 Bevallás a közművezetékek adójáról.

UJEGYKE Egységes képviseleti adatlap a NAV-nál intézhető ügyekben az állandó képviselet bejelentéséhez.

VPOP_IE871 Magyarázó üzenet az észlelt hiány okáról.

VPOP_IE837 Magyarázó üzenet.

VPOP_IE815 Adminisztratív kísérő okmány (e-TKO/e-EKO tervezet) a jövedéki termékek jövedékiadó-felfüggesztéssel/szabadforgalomban történő szállításához.

VPOP_IE819 Figyelmeztetésről vagy e-TKO/e-EKO elutasításról szóló értesítés.

VPOP_IE818M Átvételi elismervény jövedéki termék adófelfüggesztéssel/szabadforgalomban történő szállításához.

VPOP_HU840 Üzenet szállítóeszköz váltás bejelentéséről.

VPOP_IE810 Elektronikus adminisztratív okmány törlése.

VPOP_HU815E Adatszolgáltatás jövedéki termék belföldi szabadforgalomba bocsátásáról.

VPOP_IE813M Rendeltetési hely megváltoztatása.

NAV_VP_HU810E Adatszolgáltatás törlése vagy jövedéki termék 72 órán belüli visszaszállítása.

23AEOI Adatszolgáltatás Jelentendő, valamint Nem dokumentált Pénzügyi Számlákról a pénzügyi számlákkal kapcsolatos információk nemzetközi cseréjéhez.

K105 Az önkormányzati hivatal jegyzőjének adatszolgáltatása az Európai Unió más tagállamában illetőséggel rendelkező személy termőföld haszonbérbe adásából származó jövedelméről.

2408 Havi bevallás a kifizetésekkel, juttatásokkal összefüggő adóról, járulékokról és egyéb adatokról.

2491 Bevallás a távközlési szolgáltatást nyújtók távközlési adójáról.

21SZJA Bevallás a 2021. évre a személyi jövedelemadóról, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, a szociális hozzájárulási adóról, mindezek helyesbítéséről, önellenőrzéséről.

19SZJA Bevallás a 2019. évre a személyi jövedelemadó, a járulék, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, a szociális hozzájárulási adóról, mindezek helyesbítéséről, önellenőrzéséről.

22SZJA Bevallás a 2022. évre a személyi jövedelemadóról, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, a szociális hozzájárulási adóról, mindezek helyesbítéséről, önellenőrzéséről.

20SZJA A 2020. adóévről szóló személyi jövedelemadó, a járulék, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás, a szociális hozzájárulási adó bevallásához, helyesbítéséhez, önellenőrzéséhez.

23SZJA Bevallás a 2023. évre a személyi jövedelemadóról, az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulásról, a szociális hozzájárulási adóról, mindezek helyesbítéséről, önellenőrzéséről.

AFAGYAK Kérelem az általános forgalmi adó gyakoribb elszámolása és bevallása iránt.

TSI_B Bejelentőlap ingatlan sorozatjellegű értékesítéséhez kapcsolódó áfa-kötelezettség megállapításához.

PTGTAXSZ Kérelem a pénztárgép, taxaméter szervizelésének nyilvántartásba vételéhez, törléséhez, továbbá a műszerészi igazolvány, plombanyomó igényléséhez, változás bejegyzéséhez.

PTGADAT Az adóügyi ellenőrző egységen (AEE) eltárolt és a NAV-hoz továbbított online pénztárgép forgalmi adatainak kiadása.

PTGM Kérelem a közvetlen adatlekérdezéssel megvalósított adatszolgáltatás teljesítése alóli egyedi mentesítésre irányuló eljáráshoz.

2329 Bevallás és 2329-A adatszolgáltatás a 2023. évi társasági adóról, az energiaellátók jövedelemadójáról, illetve az innovációs járulékról.

2465 ÁFA bevallás (bevallás, adatszolgáltatás).

2401 Bevallás az egyes adókötelezettségekről az államháztartással szemben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS