Óriási összeget fektetnek a cégek a digitális fejlesztésbe

2020. 12. 28., 16:30

A vállalatok 2023-ig 6,8 billió dollárt fognak költeni a változások gyors megválaszolásához és az üzleti sikerhez egyaránt nélkülözhetetlen digitális képességek fejlesztésére – mutat rá IT-piaci előrejelzésében az IDC.

Az IDC szerint az évtized közepéig több trend formálja majd a világ IT-piacát – írja a Computerworld.

Az elemzők szerint 2021 végére a vállalatok 80 százaléka olyan mechanizmusokat fog kidolgozni, amelyekkel a járvány előtti időkhöz képest kétszer gyorsabban tud felhőalapú infrastruktúrára és alkalmazásokra váltani.

A legtöbb iparágban 2023-ig azok a munkakörnyezeti és működésbeli változtatások ihletik majd a peremhálózati beruházások 80 százalékát, amelyeket a vállalatok a járványhelyzetre válaszolva vittek véghez.

A kétezer legnagyobb vállalat háromnegyede 2023-ra a nemcsak kivételesen, hanem alapértelmezetten hibrid munkaerőnek is minden technológiai támogatást meg fog adni az elosztott, valós idejű és tájékozott munkavégzéshez, ami a teljes munkaerő hatékonyságát is növelni fogja.

A pandémia idején felhalmozott technológiai adósság törlesztése 2023-ig a vállalatok 70 százalékánál okoz majd pénzügyi feszültséget, fogja vissza az informatika agilitását és kényszeríti ki a felhőmigrációt. Az okos IT-vezetők mindebben a lehetőséget fogják keresni, hogy újgenerációs digitális platformokkal korszerűsítsék a vállalat infrastruktúráját és alkalmazáskörnyezetét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-10-04 17:39:00
A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Nem drága a csapatépítés, ha a dolgozók napi béréhez viszonyítjuk, de nem az étel, az ital és maga az esemény a fontos, hanem az, hogy mit hozunk ki a résztvevőkből. A látens távozóktól az elkerülhető fluktuáción át a jutalmazás-elismerés egyensúlyáig – íme, a recept ahhoz, hogy egy nyelvet beszéljen dolgozó és munkáltató. A következetes, tervszerű vállalati fejlődéshez vezető útról Kalmár Pétert, az [eureka] Consulting & Games alapító-vezérigazgatóját kérdeztük.
Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

A nukleáris létesítmények és radioaktívhulladék-tárolók, illetve a nukleáris és más radioaktív anyagok fizikai védelmének egyik fontos elemével, a támadást elhárító erők reagálási funkciójával kapcsolatos workshopot szervezett közösen az Országos Atomenergia Hivatal és az Amerikai Egyesült Államok Energetikai Minisztériuma.