Automatizált döntéstámogató rendszert fejlesztett a W.UP és a Budapesti Corvinus Egyetem

2022. 04. 26., 10:41

Automatizált, élethelyzet alapú, valós idejű döntéstámogató keretrendszert fejlesztett a digitális banki szoftvercég, a W.UP Kft. és a Budapesti Corvinus Egyetem konzorciuma. A közel 722 millió forint értékű beruházáshoz a Széchenyi 2020 program pályázatán közel 500 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek – közölte a konzorciumvezető W.UP Szolgáltató Kft. az MTI-vel.

A 2019-ben indult fejlesztés során mesterséges intelligencia vezérelt, élethelyzet alapú döntéstámogató keretrendszert, technológiát fejlesztettek – közölte László Zoltán marketingigazgató.

A rendszer olyan, big data alapú vizsgálati, elemzési tevékenységet végez, melynek eredményeként egy termelő, szolgáltató cég, közigazgatási egység vagy természetes személy a helyzetére szabott támogatást kap. A rendszer belső és külső adatforrások előzetes és valós idejű elemzése, további adatokkal történő kiegészítése és az élethelyzet figyelése alapján olyan javaslatokat tesz, amelyek az adott munkafolyamatot, szolgáltatást javítani, az ügyfélkiszolgálást, illetve az értékesítést támogatni tudják.

Az innovatív szoftvercég korszerű termékeket és szolgáltatásokat szállít többek közt pénzügyi intézményeknek. A W.UP Kft. munkatársai az elmúlt 15 évben több mint 50 internetes és mobilbanki rendszer implementációjában vettek részt, melyek között több országot érintő csoportmegoldás is volt. A W.UP a mobilbanki megoldások új generációját kínálja, amely előre beépített modulokkal könnyíti meg az építkezést a kommunikációs, értékesítési, támogatási és egyéb funkciókhoz.

A W.UP-ot 2014 novemberében alapították Budapesten a hazai fintech szektor évtizedes tapasztalattal bíró szereplői. Azóta közel 150 bankspecifikus szakértőt – köztük fejlesztőket, adattudósokat és konzulenseket – vonzottak a céghez.

A cég árbevétele az utolsó lezárt gazdasági évben, 2020-ban meghaladta a 3,2 milliárd forintot, az előző évi 2,7 milliárd forintot követően. Adózott nyeresége 664,2 millió forint volt 2020-ban, míg 2019-ben még 128,3 millió forint. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS