Az Eu-ban előállított fagylalt több mint 40 százaléka három tagállam „érdeme”.
2018-ban Németországban állították elő a legtöbb fagylaltot az EU-ban: a 494 millió liternyi mennyiség az uniós teljesítmény 15,5 százaléka volt – tájékoztatott az Eurostat.
Franciaország 451 millió literrel lett a második, ez az uniós termelés 14,1 százaléka.
A képzeletbeli dobogóra Olaszország fért még fel, 435 millió literrel (13,7 százalék).
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.