Lakásárak: Európa-bajnok a magyar növekedés

2019. 07. 10., 11:19

Az előző negyedévhez képest 0,3 százalékkal, év/év alapon átlagosan 4 százalékkal emelkedtek a lakásárak az Európai Unióban 2019 első negyedévében – tájékoztatott az Eurostat.

Az unió statisztikai hivatalának lakásárindexei szerint az első negyedévben a tagállamok közül Magyarországon emelkedtek a legnagyobb mértékben, lakásárak (11,3 százalék év/év). A képzeletbeli dobogóra a cseh (9,4 százalék) és a portugál (9,2 százalék) mutató került fel. Éves szinten egyedül Olaszországban csökkentek a lakásárak (0,8 százalékkal).

A negyedév/negyedév növekedési ráták közül is a magyarországi a legmagasabb (3,7 százalék), Portugáliában 3,6, Horvátországban 3,5 százalékos volt az áremelkedés. Negyedéves összevetésben hat tagállamban csökkentek a lakásárak: Máltán (mínusz 4,2 százalék), az Egyesült Királyságban (mínusz 1,3 százalék), Írországban (mínusz 1,0 százalék), Finnországban (mínusz 0,8 százalék), Olaszországban (mínusz 0,5 százalék) és Németországban (mínusz 0,3 százalék).

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS