Egyre népszerűbb a téli szezon az EU-ban

2019. 12. 30., 17:05

A 2018–19-es téli időszakban 18,9 millióval (2,6 százalékkal) több vendégéjszakát töltöttek a turisták az EU szállodáiban, mint egy évvel korábban – tájékoztatott az Eurostat.

A vendégéjszakák száma az Eurostatot tájékoztató 27 tagállam közül (Írország maradt ki) 25-ben nőtt; a legnagyobb mértékben Romániában (8,6 százalékkal), Horvátországban (7,4 százalék) és Lengyelországban (7,3 százalék). Csökkenést csak Görögországban és Máltán regisztráltak. (A turizmus-statisztika szempontjából a téli időszak novembertől áprilisig tart.)

A külföldi turisták körében a téli szezon legnépszerűbb uniós desztinációja Spanyolország volt 2018–19-ben, az itteni szállodákban töltötték el a „külföldi vendégéjszakák” 20 százalékát. Olaszország és az Egyesült Királyság 12–12 százalékkal „dobogós”. A külföldiek által az EU-ban töltött „téli” vendégéjszakák 10 százalékát az ausztriai szállodák könyvelhették el, Németországban és Franciaországban ez a mutató 9 százalék.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS