Exoszkeleton

Itt találod az összes cikket a „exoszkeleton” témában!

Kalibrálás nélkül is bárki felveheti: AI-vezérelt exoszkeleton segíti a mozgást

Kalibrálás nélkül is bárki felveheti: AI-vezérelt exoszkeleton segíti a mozgást

Fizikai munkát végző egészséges emberek és mozgáskorlátozottak életét változtathatja meg ez a frissen bemutatott, viselhető robotváz (exoszkeleton), hiszen univerzális vezérlő keretrendszert használ. A kutatók közleménye szerint a szerkezet nem igényel semmilyen képzést vagy kalibrálást, sőt, bonyolult algoritmusok beállítását sem.
2023. 07. 19., 10:13
Ez lehet a világ első tömeggyártásba kerülő humanoidja

A nyolc éve fejlesztés alatt álló, a tervek szerint vegyes felhasználásra alkalmas humanoid kevésbé a kommunikációra, és sokkal inkább a kooperatív feladatokra koncentrál. Az eszköz GR-1 néven kezdheti meg világhódító útját, akár már ettől az évtől.

2023. 05. 09., 09:19
A John Deere exoszkeletont ad a raktári dolgozókra

A robotikai kiegészítő eszközök szó szerint nagy súlyt vesznek le a munkások válláról, miközben korszerűsítik, gyorsítják és sokkal hatékonyabbá teszik az árumozgatást.

2022. 01. 14., 07:00
Modern munkahelyek kialakítása a KKV szektorban

A munkaerő-piaci alkalmazkodóképesség fejlesztése céljából kiírt pályázati körben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége a LIGA Szakszervezetekkel konzorciumban valósítja meg a GINOP-5.3.5-18-2020-00166 számú, a Munka Jövője – Hogyan segíthetik a modern technológiai eszközök az emberi munka hatékonyságának növelését és a munkavégző képesség fenntartását? című pályázatot.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS