Itt találod az összes cikket a „Bocuse dOr” témában!
Idén január 22-23-án rendezik meg a világ legrangosabb szakácsversenyének döntőjét, azaz a Bocuse d’Or Grand Finalt a Sirha Lyon keretein belül. A versenyre 24 országból érkeznek csapatok, hogy mint minden második évben, most is kiderüljön, ki a legjobb.
A magyar Bocuse csapat előkelő pozícióból, az európai válogatón elért második helyezéssel érkezik majd a gasztronómia fővárosába január végén.
Véget ért a világ legfontosabb és legizgalmasabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or európai döntője Budapesten. A két napos versengés után íme a 2022-es Bocuse d’Or Europe dobogósai.
A zsűri tiszteletbeli elnöke Ana Roš, a két Michelin csillagos Hiša Franko tulajdonos-séfje. A szlovén séfnő nemcsak azért inspiráló, mert 2017-ben a világ legjobb női séfjének választották és 2020-ban étterme rögtön két Michelin-csillagot kapott, hanem azért is, mert tulajdonképpen ő tette fel Szlovéniát a világ gasztrotérképére. Jelenléte pedig azért is fontos, mert a következő szezonban végre Szlovénia is debütál a Bocuse d’Oron.
Az esemény előestéjén Lutz Lajos executive chef vezetésével a Párisi Passage Café & Brasserie adott otthont a közel 80 résztvevős nyitóvacsorának, ami a hivatalos program egyik első állomása volt.
Március 23-24-én, Budapesten rendezik meg a világ legrangosabb és legizgalmasabb szakácsversenyét, a Bocuse d’Or európai döntőjét. A szurkolók nyomon követhetik a magyar csapat és a többi ország látványos vetélkedését a vince.hu élő, helyszíni közvetítésével.
Oroszország visszalépésével tizennyolc nemzet - köztük Magyarország - csapatai vesznek részt a világ legrangosabb szakácsversenyeként számon tartott Bocuse d'Or európai kontinensdöntőjén, amelyet március 23-24-én rendeznek meg a Hungexpón, a Sirha Budapest szakvásár keretein belül.
Ezzel mindkét téma reflektál a vendéglátó ország gasztronómiai kultúrájára, amelyre egyaránt jellemzők a Kárpát-medencei népek és kultúrák inspirálta hagyományok és az innováció is.
A Hungexpo új kongresszusi központjában csütörtökön rendezték meg a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar döntőjét. A Hungexpo új kongresszusi központjában csütörtökön rendezték meg a Bocuse d’Or szakácsverseny magyar döntőjét.
Ismét bejutott a világ legjobbjai közé a Bocuse d'Or nemzetközi szakácsverseny idei, Tallinnban megrendezett kontinensdöntőjének kilencedik helyén végzett, Veres István séf vezette magyar csapat – tájékoztatott a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke.
Dánia nyerte a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or fődíját, amelyet szerda este hirdettek ki a franciaországi Lyonban. A második helyezett Svédország, a harmadik Norvégia lett, a magyar csapat a 12. helyen végzett.
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.