Adóváltozás

Itt találod az összes cikket a „adóváltozás” témában!

Vállalatokat érintő adóváltozások 2023-ban

Vállalatokat érintő adóváltozások 2023-ban

A 2023-as költségvetést megalapozó törvényjavaslat számos adózási szabályt módosítana. A vállalatokat érintő legfontosabb változásokat az RSM Hungary adószakértői gyűjtötték össze.
2022. 01. 04., 18:08
Most éri meg igazán beruházni a cégeknek

Egyaránt kedvező változásokkal indul az új év, többek között a társasági adóban, a helyi iparűzési adóban, a kisvállalati adóban és a munkáltatói adóterhek tekintetében is. A kkv-k előtt is korábban nem látott lehetőség nyílik adókedvezmény érvényesítésére a fejlesztésekkel kapcsolatban – hívja fel a figyelmet dr. Korponai Babett, az ICT Business Advisory Zrt. adószakértő partnere.

2019. 01. 08., 14:01
Adóváltozások 2019: minden egy helyen

Az RSM Hungary szakértői csokorba gyűjtötték a 2019-től életbe lépett adójogszabály változásokat a főbb adónemek – tao, kata, kiva, hipa, szja, tb, szocho –, valamint az art, air szabályok terén.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS