Az Év fiatal vállalkozója címet 2024-ben az egészséges életmód és speciális étrendek magyarországi piacvezetője, a Bio Barát Cégcsoport tulajdonosa, Zentai György nyerte el.
A Fiatal Vállalkozók Hete zárónapján Budapesten adták át a 16. Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Az elismeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége minden évben azt a 18–40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt gazdaságilag és társadalmilag egyaránt.
Zentai György 2010-ben indította el a Bio-Barát Bioboltok hálózatát, amely az egészséges életmódot és a speciális étrendeket támogatja. Az első bolt Budapest II. kerületében nyílt, amely azóta a hazai bio- és egészségtudatos élelmiszerek piacának központi szereplőjévé vált.
A hálózat természetes alapanyagú, bio- és paleo termékeket kínál, szakértői tanácsadással kiegészítve. Zentai György célja a minőségi termékek és az egészségtudatos életmód széleskörű népszerűsítése, online és offline egyaránt. A Bio-Barát Biobolt hálózat dinamikusan fejlődött, mára Magyarország legnagyobb biobolt-hálózatává vált, több milliárd forintos éves árbevétellel. A cég különös figyelmet fordít arra, hogy üzleteiben szakképzett természetgyógyászok és fitoterapeuták nyújtsanak tanácsadást a vásárlóknak.
Zentai György elkötelezett az egészséges életmód és a minőségi termékek iránt, és célja, hogy a Bio-Barát Bioboltok révén minél több emberhez eljuttassa ezeket az értékeket.
A Fiatal Vállalkozók Hete üzleti és karriershow a hazai gazdasági utánpótlásnevelés fontos eseménye, ahol az idén több mint 150 előadó és szakember osztotta meg tanácsait a vállalkozásban és karrierépítésben gondolkozó fiatalokkal 15 városban, a FIVOSZ országos hálózatának szervezésében.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.