Újabb kétmilliárd forintot juttat kereskedelmi partnerhálózata működésének elősegítésére a Szerencsejáték Zrt.

2021. 02. 08., 15:30

Minőségi munkahelyek megőrzését és a kis- és középvállalkozói szektorban működő partnerek forgalmának növekedését segíti elő a Szerencsejáték Zrt. Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervének új eleme, az idén februárban elindult Értékesítői Ösztönző Program. A nemzeti lottótársaság a tavalyi, közel 5 milliárd forintos többletjutalék után, most újabb 2 milliárd forint jutalékkifizetéssel tervez 2021-ben, amely lehetővé teszi, hogy minden egyes szerencsejáték termék eladása után, egyedülálló módon, közvetlen pénzbeli támogatással motiválja a társasággal partneri szerződésben álló kis- és középvállalkozások értékesítőit.

A viszonteladói hálózatot támogató akcióterv legújabb eleme, a 2021 februárjában elinduló Értékesítői Ösztönző Program, mellyel újabb szintet lép a Szerencsejáték Zrt. és a partneri hálózatának együttműködése. A partnereknél dolgozó értékesítők minden egyes szerencsejáték termék eladása után közvetlenül a nemzeti lottótársaságtól kaphatnak extra jutalékot.

A Szerencsejáték Zrt. azzal a céllal indította el tavaly májusban a Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervet, hogy ellensúlyozza a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait a partneri lottózói hálózatában, és megerősítse kiskereskedelmi partnerei működőképességét. A kezdeményezés példátlan sikerét jól mutatja, hogy a partneri hálózat közel 90 százaléka, azaz 2143 kkv partner csatlakozott a programhoz.

A programba belépők vállalták, hogy egyetlen munkavállalót se bocsátanak el 2021 évvégéig, emellett magasabb színvonalra emelik az értékesítést a nemzeti lottótársaság által meghatározott vásárlói élményt növelő fejlesztéseket végrehajtva.

Az Akcióterv sikerét mutatja, hogy bár a Covid-19 járvány első hulláma alatt komoly forgalombeeséssel küzdött a viszonteladói lottózói hálózat, a nyár folyamán visszaépültek bevételeik és az utolsó negyedév egyes heteiben jóval meg is haladták a járvány előtti időszakot.

„Kiterjedt vállalkozó partneri lottózói hálózatunk stratégiai szerepet tölt be a Szerencsejáték Zrt. működésében. Mivel többségükben kis- és közepes vállalkozásokról van szó, felelős nemzeti vállalatként már a pandémia korai szakaszában célul tűztük ki, hogy támogassuk versenyképességük megtartását, egyben a járvány alatt is folytassuk fejlesztésüket. A Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervünk újabb mérföldkőhöz ért az Értékesítői Ösztönző Program elindításával. Társaságunk működése során először közvetlenül a lottózókban dolgozó terminálkezelőket ösztönözzük többletjutalékkal.  Így egyszerre tartogat előnyöket KKV-partnereinknek, az alkalmazásukban álló értékesítő kollégáknak, valamint társaságunknak, és eredményezi ügyfeleink még színvonalasabb kiszolgálását” – nyilatkozta dr. Czepek Gábor, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatója.

Az új programelem mostani bevezetését alapos előkészítő munka előzte meg, a tavalyi év második felében teszt programot indított a Szerencsejáték Zrt., amely során kidolgozta az értékesítők ösztönzésének kereteit és folyamatait – beleértve a szükséges informatikai fejlesztéseket is. A nyolc hetes időszak alatt 50 partner 62 üzletének 215 értékesítője mintegy 30 millió forint jutalékkifizetés-jogosultságra tett szert, amely átlagosan több mint 80 ezer forint nettó többletjövedelmet jelentett.

Az Értékesítői Ösztönző Programban a Hálózatvédelmi és Fejlesztési Akciótervben regisztrált kis- és középvállalkozások vehetnek részt, partneri és értékesítői szinten egyaránt. Az akcióterv új elemétől a munkahelymegtartás és forgalomélénkítő hatás mellett a szolgáltatási szint további fejlesztését várja a nemzeti lottótársaság.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS