Új modellprogram indul a VOSZ partnerségével Fejér megyében

Új modellprogram indul a VOSZ partnerségével Fejér megyében
2022. 05. 06., 10:06

A Fejér Megyei Önkormányzat, a Fejér Megyei Kormányhivatal, Székesfehérvár Önkormányzata és a VOSZ Fejér Megyei Szervezete között olyan stratégiai együttműködés veszi kezdetét, amelynek célja a vállalkozások szolgáltatás-alapú segítése, továbbá a térségi munkaerő-kereslet és -kínálat megyei szintű összehangolásának erősítése.

Az együttműködés három pillérre épül. Ezek közül az egyik a VOSZ új, megerősített érdekképviseleti funkciója melletti, kiemelt vállalkozás-fejlesztési központtá alakulását előkészítő Fejér megyei modellprogram elindítása – írja a Székesfehérvár.hu. Ehhez szorosan illeszkedik a Kormányhivatal és a Megye TOP plusz forrásból induló új Paktum irodája, továbbá Székesfehérvár kiemelten vállalkozóbarát várossá válását támogató programja.

Az együttműködésről szóló tájékoztatón dr. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke a megye gazdagsági tevékenységét értékelve elmondta: „Az egy főre jutó GDP tekintetében Fejér a második, a bruttó átlagkereset vonatkozásában a harmadik, a vásárlóerőt tekintve szintén a második helyen szerepel az országos sorrendben. A foglalkoztatási ráta 2010-ben 12 százalék felett volt, míg jelenleg ez 2 százalék körül mozog. A most születő együttműködés alapját a Megyei Foglalkoztatási Paktum adja, amelyet 2014-2020 között valósítottak meg a Fejér Megyei Kormányhivatallal és az Echo Network-kel közösen: képzés, munkaerőpiacra juttatás, oktatás és konkrét munkahelyek teremtésével.

„A jól felismert érdekek, partnerségek és szövetségek ma, a járvány és a szomszédos országban dúló háború okozta kihívások miatt még nagyobb helyi értékkel bírnak. A Vállalkozók Országos Szövetségében olyan értékek vannak, amelyekre bátran lehet alapozni” – mondta Eppel János, a VOSZ országos elnöke beszélt. A szervezet célja továbbra is az, hogy a Magyarországon működő vállalkozásoknak olyan érdekképviseleti, szolgáltatási, fejlesztési lehetőségeket nyújtsanak, amelyekkel hatékonyabban, biztonságosabban működhetnek.

Az érdekképviselet és a szolgáltatások mellett a vállalkozásfejlesztési rendszer erősítéseként jön létre idén a Paktum iroda, amelyben a vállalkozás-fejlesztési tudást és tapasztalatot a VOSZ, a térségi tudást az önkormányzat, a Kormányzati stratégiai illeszkedést pedig a Kormányhivatal biztosítja, és amelybe a VOSZ Fejér megyei tagjai elsőként és automatikusan beléphetnek, jelentette be az elnök.

Az új modellben a Fejér megyei vállalkozások térítésmentesen juthatnak a működésüket és fejlődésüket támogató alapszolgáltatásokhoz, s nem utolsósorban jobb és pontosabb munkaerő-kínálathoz. A Paktum iroda mellett megnyíló, megújított, már szolgáltatás-bázisú VOSZ Fejér megyei iroda pedig – már piaci alapon – prémium, kiegészítő szolgáltatásokat kínál majd az arra igényt tartó tagjai részére.

(A Székesfehérvár.hu fotóján Eppel János, a VOSZ elnöke tartja beszédét.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS