Új korszakot kezdett az idén 35 éves VOSZ

Új korszakot kezdett az idén 35 éves VOSZ
2023. 03. 13., 18:19

Szekszárdon és Székesfehérváron folytatódott az idén 35 éves jubileumát ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) eseménysorozata.

Szekszárd, március 9.

„Tolna vármegyében több mint 36 ezer vállalkozás működik, ebből több mint 2 ezer társas vállalkozás” – utalt a céges szektor térségi jelentőségére Zsikó Péter, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke. Ezek zöme kis- és középvállalkozás, sokan közülük a mezőgazdaságban tevékenykednek. A cégek életében az információáramlás és a közös gondolkodás kulcskérdést jelent. „A VOSZ 35 éve múltja, szakmaisága és elkötelezettsége meggyőzte arról a vállalkozókat, hogy az érdekképviseletben igazi, támogató partnerre lelnek ebben a gazdaságot sújtó, nehéz időszakban. Egy instabil világban fontosak a megbízható partnerek” – fogalmazott az alelnök.

Dr. Fajszi Lajos, a VOSZ Tolna vármegyei elnöke kifejtette: „a térségben sok jelentős beruházásra lenne szükség, fontos lenne, hogy a Paks II. fejlesztés megvalósuljon, hiszen Tolna sajnos igazán háttérbe szoruló megye a gazdasági életét tekintve. Ennek ellenére meggyőző tagságot tudhat maga mögött a vármegyei szervezet, amit tovább kell erősíteni.”

Az elnök kiemelte a VOSZ egyik legfontosabb szolgáltatását, a kedvező vállalkozói hitelek közvetítését, a Széchenyi Kártya Programot: „Az érdeklődés a konstrukció iránt továbbra is élénk. Az elmúlt években több ezer szerződött taggal bővült a vármegye, ami többmilliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett.” A szervezet idei tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki.

Székesfehérvár, március 10.

„Mire fellélegeztünk a pandémia okozta csapás után, újabb probléma kezdett kibontakozni: az energiaválság, az orosz-ukrán háború okozta gazdasági- és energiakrízis, amelynek következtében egyre növekvő inflációval kellett megküzdeniük a gazdaság szereplőinek” – értékelte a helyzetet felszólalásában Lehner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere, aki szerint a térség szereplői sikeresen kezelik a helyzetet. Hozzátette: az önkormányzat számára kiemelt jelentőséggel bírnak a vállalkozások, amelyek a jövőben is számíthatnak a partnerségre és a közös gondolkodásra.

„A VOSZ nagytekintélyű szervezet, amely rengeteget tesz az ország gazdaságáért és a vállalkozókért” – köszöntötte a 35 éves jubileum alkalmából az érdekképviseletet Simon László. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal főispánja hozzátette: a térségben szerencsére nagyon jó az együttműködés a vállalkozók, a közigazgatás és az önkormányzat között, amely jelentős eredményeket hozott a vármegyének az elmúlt években, akár fejlesztésekről, akár pályázatokról volt szó. Ígéretet tett arra, hogy a Kormányablak munkatársai a jövőben is segíteni fogják a hozzájuk forduló vállalkozásokat a felmerülő kérdésekben.

Méltatta az együttműködés fontosságát az eseményen megtartott felszólalásával Kovács Tibor, a VOSZ Fejér vármegyei elnöke is, aki az elmúlt időszak gazdasági folyamatait „mozgalmasnak és nehéznek” nevezte. Az érdekképviselet új korszakot kezdett meg, amelyben a vármegyei elnök az együttműködés fontosságát hangsúlyozta: „A múlt tapasztalatait még sikeresebben kell hasznosítanunk a jövőben, miközben korábban nem látott kihívásokkal állunk szemben. A külső körülmények annyira megváltoztak, hogy a jövőben sokkal kevesebből kell sokkal többet kihozni” – érzékeltette a nehézségeket a vármegyei elnök. Beszédében kiemelte, hogy a vármegyei szervezet tagsága az elmúlt években dinamikusan bővült, a létszám mára meghaladja a 180-at.

(A fotó a székesfehérvári fórumon készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 12., 17:10
Európai Vállalkozásfejlesztési Díjjal (European Enterprise Promotion Awards) ismerték el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vállalkozástámogató alkalmazását. A VOSZPortnak digitális átállás kategóriában ítélték oda a díjat.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS