Új korszakot kezdett az idén 35 éves VOSZ

Új korszakot kezdett az idén 35 éves VOSZ
2023. 03. 13., 18:19

Szekszárdon és Székesfehérváron folytatódott az idén 35 éves jubileumát ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) eseménysorozata.

Szekszárd, március 9.

„Tolna vármegyében több mint 36 ezer vállalkozás működik, ebből több mint 2 ezer társas vállalkozás” – utalt a céges szektor térségi jelentőségére Zsikó Péter, a Tolna Vármegyei Közgyűlés alelnöke. Ezek zöme kis- és középvállalkozás, sokan közülük a mezőgazdaságban tevékenykednek. A cégek életében az információáramlás és a közös gondolkodás kulcskérdést jelent. „A VOSZ 35 éve múltja, szakmaisága és elkötelezettsége meggyőzte arról a vállalkozókat, hogy az érdekképviseletben igazi, támogató partnerre lelnek ebben a gazdaságot sújtó, nehéz időszakban. Egy instabil világban fontosak a megbízható partnerek” – fogalmazott az alelnök.

Dr. Fajszi Lajos, a VOSZ Tolna vármegyei elnöke kifejtette: „a térségben sok jelentős beruházásra lenne szükség, fontos lenne, hogy a Paks II. fejlesztés megvalósuljon, hiszen Tolna sajnos igazán háttérbe szoruló megye a gazdasági életét tekintve. Ennek ellenére meggyőző tagságot tudhat maga mögött a vármegyei szervezet, amit tovább kell erősíteni.”

Az elnök kiemelte a VOSZ egyik legfontosabb szolgáltatását, a kedvező vállalkozói hitelek közvetítését, a Széchenyi Kártya Programot: „Az érdeklődés a konstrukció iránt továbbra is élénk. Az elmúlt években több ezer szerződött taggal bővült a vármegye, ami többmilliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett.” A szervezet idei tervei kapcsán a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki.

Székesfehérvár, március 10.

„Mire fellélegeztünk a pandémia okozta csapás után, újabb probléma kezdett kibontakozni: az energiaválság, az orosz-ukrán háború okozta gazdasági- és energiakrízis, amelynek következtében egyre növekvő inflációval kellett megküzdeniük a gazdaság szereplőinek” – értékelte a helyzetet felszólalásában Lehner Zsolt, Székesfehérvár alpolgármestere, aki szerint a térség szereplői sikeresen kezelik a helyzetet. Hozzátette: az önkormányzat számára kiemelt jelentőséggel bírnak a vállalkozások, amelyek a jövőben is számíthatnak a partnerségre és a közös gondolkodásra.

„A VOSZ nagytekintélyű szervezet, amely rengeteget tesz az ország gazdaságáért és a vállalkozókért” – köszöntötte a 35 éves jubileum alkalmából az érdekképviseletet Simon László. A Fejér Vármegyei Kormányhivatal főispánja hozzátette: a térségben szerencsére nagyon jó az együttműködés a vállalkozók, a közigazgatás és az önkormányzat között, amely jelentős eredményeket hozott a vármegyének az elmúlt években, akár fejlesztésekről, akár pályázatokról volt szó. Ígéretet tett arra, hogy a Kormányablak munkatársai a jövőben is segíteni fogják a hozzájuk forduló vállalkozásokat a felmerülő kérdésekben.

Méltatta az együttműködés fontosságát az eseményen megtartott felszólalásával Kovács Tibor, a VOSZ Fejér vármegyei elnöke is, aki az elmúlt időszak gazdasági folyamatait „mozgalmasnak és nehéznek” nevezte. Az érdekképviselet új korszakot kezdett meg, amelyben a vármegyei elnök az együttműködés fontosságát hangsúlyozta: „A múlt tapasztalatait még sikeresebben kell hasznosítanunk a jövőben, miközben korábban nem látott kihívásokkal állunk szemben. A külső körülmények annyira megváltoztak, hogy a jövőben sokkal kevesebből kell sokkal többet kihozni” – érzékeltette a nehézségeket a vármegyei elnök. Beszédében kiemelte, hogy a vármegyei szervezet tagsága az elmúlt években dinamikusan bővült, a létszám mára meghaladja a 180-at.

(A fotó a székesfehérvári fórumon készült.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS