Üdvözli digitális partnere, a VOSZPort

Üdvözli digitális partnere, a VOSZPort
2023. 07. 04., 16:41

2023-ban is bővülnek a Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) által a hazai vállalkozásoknak nyújtott szolgáltatások. Május végén startolt a VOSZPort, a kkv-szektor számára fejlesztett digitális vezérlőpult.

Az alkalmazás megálmodója, a VOSZ célul tűzte ki a 2023-as évre, hogy minden lehetőséggel és forrással segíti a hazai vállalkozások fejlődését és hatékonyságát. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 1,1 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Olyan digitális alkalmazás mutatkozott be hazánk nagyobb városaiban, amely lényegesen leegyszerűsíti a hazai mikro-, kis-, és középvállalkozások mindennapjait, hatékonyabb munkafolyamatokat és gyorsabb fejlődést eredményez kiegészítő funkciói által. Ez a VOSZPort nevű digitális vezérlőpult.

A magyarországi vállalkozások digitális felkészültsége – például a digitális gazdaság és társadalom fejlettségét mérő mutató (DESI) szerint – évek óta stagnál. Erre a helyzetre kíván reagálni és megoldást kínálni a VOSZ.

A fennállásának 35. évfordulóját ünneplő szövetség maga is érdemi átalakuláson megy keresztül. „Az a célunk, hogy a lefektetett alapokra, a szervezetünkben lévő értékekre egy dinamikusabb, aktívabb szerepvállalást és új szolgáltatásokat építsünk” – fogalmazott Eppel János, a VOSZ elnöke.

VOSZPort: digitális kikötő vállalkozásoknak

A VOSZPort elsősorban a kkv-szektor napi működését és hosszútávú fejlődését segíti; az alkalmazás az internetes honlapon regisztrált tagoknak ingyenesen elérhető. Az első 1000 regisztrált vállalkozásnak ráadásul a vállalkozásvezetést és napi adminisztrációt egyszerűsítő és gyorsító szoftverekkel bővített alkalmazást is elérhetővé tesz a VOSZ. A bővített csomag – többek között – időpontfoglaló/e-dokumentumkezelést és e-aláírást, CRM–ügyfélkapcsolat-kezelést, online munkaidő nyilvántartást, számlázót és kkv-minősítő alkalmazást kínál.

„Az operatív folyamatokat segítő funkciókkal lehet számlázni, banki tranzakciókat kezelni, kiegészítőként egyebek között munkaügyi nyilvántartásra, e-aláírásra, szerződéskötésre is lehet használni. Mindemellett olyan szolgáltatások is elérhetőek, mint a partnerkezelő, a termékkezelő, a céginformáció, a kimutatáskészítő, a piactér és a tudástár” – hívta fel a figyelmet Barabás Tamás, a VOSZ társelnöke. – A szoftveren már két éve dolgozunk, hogy valóban szerves része lehessen a vállalatok életének, és minden olyan funkciót magába foglaljon, amely kézzelfoghatóan támogatja a cégek napi működését, céljait.”

A szoftverről további információkat a https://voszport.hu/ oldalon olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS