Török István: A siker titka a kitartás és a családi támogatás

2024. 02. 12., 20:10

A Török Kft. névadó tulajdonosának a vállalkozásról a kitartás és a becsületesség jut eszébe. Török István lánya és fia ma már a cég menedzsmentjének a tagja. A 75 éves szakembert a VOSZ országos Év Vállalkozója Díjjal tüntette ki 2023-ban.

A szénacél, rozsdamentes acél, valamint alumínium félkész- és késztermékek előállításával foglalkozó kaposvári székhelyű Török Kft. 90 százalékban exportra, elsősorban Németországba és Hollandiába szállítja termékeit.

Török István büszke arra, hogy a ma már 120 munkavállalója közül néhányan a cég 1991-es alapítása óta tagja a munkahelyi közösségnek. – Ami a legfontosabb: az elmúlt 33 év alatt tőlem soha senki nem ment haza fizetés nélkül – mondja.

Annak idején egy kis, 60 négyzetméteres műhelyben kezdtek dolgozni, ezt mára megtízszerezték, nemrégiben pedig ezer négyzetméteres gyártócsarnokot építettek mintegy félmilliárd forintos beruházással.

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Somogy Vármegyei Szervezete tavaly országos Év Vállalkozója Díjra javasolta a vállalkozót.

– Örülök, hogy észrevették a cégünket. Az elismerés főként a családomé és a kollégáké, és csak utánuk jövök én – mondja Török István, aki szerint lehet sokféleképpen meghatározni az üzleti és vállalkozói sikeresség okát, azonban határozott véleménye, hogy a támogató családé a legfontosabb szerep.

Bár sok családi vállalkozásnál jelentős probléma a generációváltás, Török István szerencsésnek mondhatja magát, hiszen mindkét gyermeke, lánya és fia is csatlakozott a céghez, ma már ügyvezetőként vesznek részt a munkában.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS