Török István: A siker titka a kitartás és a családi támogatás

2024. 02. 12., 20:10

A Török Kft. névadó tulajdonosának a vállalkozásról a kitartás és a becsületesség jut eszébe. Török István lánya és fia ma már a cég menedzsmentjének a tagja. A 75 éves szakembert a VOSZ országos Év Vállalkozója Díjjal tüntette ki 2023-ban.

A szénacél, rozsdamentes acél, valamint alumínium félkész- és késztermékek előállításával foglalkozó kaposvári székhelyű Török Kft. 90 százalékban exportra, elsősorban Németországba és Hollandiába szállítja termékeit.

Török István büszke arra, hogy a ma már 120 munkavállalója közül néhányan a cég 1991-es alapítása óta tagja a munkahelyi közösségnek. – Ami a legfontosabb: az elmúlt 33 év alatt tőlem soha senki nem ment haza fizetés nélkül – mondja.

Annak idején egy kis, 60 négyzetméteres műhelyben kezdtek dolgozni, ezt mára megtízszerezték, nemrégiben pedig ezer négyzetméteres gyártócsarnokot építettek mintegy félmilliárd forintos beruházással.

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Somogy Vármegyei Szervezete tavaly országos Év Vállalkozója Díjra javasolta a vállalkozót.

– Örülök, hogy észrevették a cégünket. Az elismerés főként a családomé és a kollégáké, és csak utánuk jövök én – mondja Török István, aki szerint lehet sokféleképpen meghatározni az üzleti és vállalkozói sikeresség okát, azonban határozott véleménye, hogy a támogató családé a legfontosabb szerep.

Bár sok családi vállalkozásnál jelentős probléma a generációváltás, Török István szerencsésnek mondhatja magát, hiszen mindkét gyermeke, lánya és fia is csatlakozott a céghez, ma már ügyvezetőként vesznek részt a munkában.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS