Többségi tulajdont szerzett az Otthon Centrum Holding Kft. az Open House cégcsoportban

2022. 11. 18., 19:17

Az Otthon Centrum Holding Kft. többségi tulajdont szerzett az ingatlan- és hitelközvetítéssel foglalkozó Open House cégcsoportban – közölte az Otthon Centrum pénteken.

Az adásvétel értékét nem hozták nyilvánosságra. Az átruházási szerződés értelmében az Otthon Centrum Holding Kft. az Open House Cégcsoport 80 százalékos üzletrészét szerezte meg.

Kosztolánczy György, az Otthon Centrum vezérigazgatója jelezte: a megállapodás kiszélesíti az együttműködés lehetőségeit az ingatlanközvetítői piacon, ami további franchise irodák nyitását, illetve a hitelközvetítés korábbi intenzitását kívánja elősegíteni. Hozzátette, a Gazdasági Versenyhivatal határozata szerint az összefonódás nem csökkenti jelentős mértékben a versenyt az érintett szektorban.

Molnár Szabolcs, az Open House alapítója a közleményben ismertette: továbbra is ők felelnek az operatív irányításért, és a jövőben is az Open House Brand alatt működnek tovább.

A 2000-ben alapított Otthon Centrum 198 irodával és teljes országos lefedettséggel rendelkező ingatlanközvetítő hálózat. Az Otthon Centrum a Biggeorge Holding része, amelynek tagjai egyebek között az ingatlanfejlesztés, ingatlan alapkezelés és az ingatlanfinanszírozás területén tevékenykednek.

A Budapesti Értéktőzsde honlapján közzétett konszolidált üzleti jelentése szerint az Otthon Centrum értékesíti nettó árbevétele 2021-ben 6,2 milliárd forint, egy évvel korábban 4,5 milliárd forint volt. Adózott eredménye 2021-ben 755 millió forintot, 2020-ban 500 millió forintot tett ki.

Az Open House cégcsoport a honlapján elérhető tájékoztatás szerint elsősorban ingatlanközvetítői franchise hálózatával, az Openhouse Ingatlan- és Pénzügyi Közvetítő Hálózattal vált országosan ismertté. Több tucat ingatlanirodával és csaknem 200 emberből álló értékesítői gárdával rendelkezik. Az ingatlanközvetítés mellett az ingatlan vásárláshoz kapcsolódó finanszírozásban is segítséget nyújtanak ügyfeleiknek. (MTI)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS