Szegeden, Szolnokon és Békéscsabán folytatódott a VOSZ fórumsorozata

Szegeden, Szolnokon és Békéscsabán folytatódott a VOSZ fórumsorozata
2023. 03. 09., 11:13

Az idén 35 éves jubileumát ünneplő Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének vármegyei szervezetei márciusban tartják éves rendes beszámoló taggyűléseiket. A vállalkozói érdekképviselet a gyűlések előtt fórumokat tart.

Szolnok, március 7.

„Nincs könnyű helyzetben a gazdaság, hiszen a háború a szomszédban gazdasági kiszámíthatatlanságot hoz. Ez egy nagyon rossz időszak” – szögezte le beszédében Berkó Attila, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal főispánja. Hozzátette: ennek ellenére a térség gazdasága fejlődik, amelyben nagyon sok tényező játszik szerepet, ezek közül az egyik kiemelt, a VOSZ érdekképviseleti tevékenysége.

„A vállalkozók tavaly 7,3 milliárd forintnyi iparűzési adóval járultak hozzá Szolnok működéséhez” – mondta Györfi Mihály, Szolnok alpolgármestere. Mint kifejtette: a gazdasági nehézségek miatt a város feszes költségvetést fogadott el, igyekszik jól felhasználni a forrásokat. Ebben számít a város a vállalkozásokra is” – tette hozzá.

„A vármegyében meghatározóak a kft.-k, a kereskedelem döntő jelentőségű szektor, a cégek árbevételét tekintve több mint 16 százalékos növekedést tapasztalhattunk” – értékelte a térség helyzetét és a tavalyi évet a vállalkozások szempontjából Lits József, a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei elnöke (a nagy fotón). Kijelentette: „Az elmúlt években több ezer szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez több tízmilliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett.”

Békéscsaba, március 8.

A VOSZ elmúlt harmincöt éve nem csak azt bizonyítja, hogy a szervezet időtálló, hanem azt is, hogy válságálló – mondta az eseményen Takács Árpád, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főispánja, aki gratulált az érdekképviselet jubileumi fennállásához. A foglalkoztatásra, mint a gazdaság egyik fő mutatójára fókuszáló felszólalásában kifejtette: a pandémia ideiglenesen jelentős munkanélküliséget hozott, amelyet ugyanakkor azóta sikerült ledolgozni a gazdaságpolitikai intézkedések, a munkaerő-támogatások segítségével. Ez a vállalkozókkal együttműködésben valósulhatott meg – tette hozzá.

Nagy Mihály László, a VOSZ Békés Vármegyei elnöke beszédében kiemelte a VOSZ egyik legfontosabb szolgáltatását, az olcsó vállalkozói hitelek közvetítését, az ehhez kapcsolódó tanácsadást. Kijelentette: „Az érdeklődés a konstrukció iránt a járvány időszakában nagyon komoly mértékben megnőtt. Az elmúlt évben több száz szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez több mint nyolcmilliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett.”

A szervezet idei tervei kapcsán a vármegyei elnök a VOSZ 35 program országos rendezvénysorozatát, továbbá a rendszeres tájékoztatást és a párbeszéd fontosságát emelte ki. A vármegyei aktivitások és az országos programok erősítik egymást, intenzív jelenléthez és növekvő befolyáshoz vezetnek a vállalkozások és a versenygazdaság fejlődése érdekében.

Szeged, március 8.

„Köszönettel tartozunk a 35 éves VOSZ-nak és tagságának az önkormányzat nevében” – mondta köszöntőbeszédében Szeged gazdasági alpolgármestere, Kovács Tamás. Mint kifejtette: a szervezet évtizedek óta függetlenül és objektíven képviseli a vállalkozásokat. Hozzátette: „A gazdasági helyzet nehéz, a megtakarításokat, és sajnos a megélhetést veszélyezteti az infláció és az energiahelyzet. A város célja azonban továbbra is a vállalkozások, a modern, tudásalapú gazdaság helyi fejlesztése, amelyben nagy szerepet játszik az egyetem által biztosított képzés is” – szögezte le.

Sípos Tamás, a VOSZ Csongrád-Csanád vármegyei elnöke a rendezvényen megtartott beszédében kiemelte a VOSZ egyik legfontosabb szolgáltatását, az olcsó vállalkozói hitelek közvetítését, az ehhez kapcsolódó tanácsadást. Kijelentette: „Az érdeklődés a konstrukció iránt továbbra is élénk. Az elmúlt évben több ezer szerződött Széchenyi Kártya tulajdonossal bővült a vármegye, döntő többségük mikro- és kisvállalkozás. Mindez többmilliárd forintnyi hitelkihelyezést jelentett”.

(A fotó a békéscsabai rendezvényen készült)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS