Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az IFKA a KAVOSZ-szal és a VOSZ-szal

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az IFKA a KAVOSZ-szal és a VOSZ-szal
2023. 06. 29., 15:40

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá az IFKA és a KAVOSZ, valamint az IFKA és a VOSZ képviselői a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások működésének támogatása, illetve fejlesztési törekvéseik megvalósításának elősegítése érdekében. A partnerségek elsődleges célja, hogy a hazai kkv-szektornak szóló finanszírozási és szakmai támogatási eszközök átlátható módon, egy helyen elérhetőek legyenek az IFKA közreműködésével, amely a vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztésével még több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal.

A magyar mikro-, kis- és középvállalkozások segítése céljából két stratégiai együttműködési megállapodást kötött az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), így hivatalosan is partnerségre lépett a KAVOSZ Zrt.-vel (KAVOSZ), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatása mellett. Az együttműködések létrejöttének elsődleges célja, hogy újabb lendületet kapjon a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer fejlesztése, ezzel a magyar kkv-k számára még könnyebben és gyorsabban hozzáférhetővé váljanak az elérhető finanszírozási és szakmai támogatási lehetőségek. Az aláírt megállapodásokkal lehetővé válik a szervezetek tevékenységének egymással történő szorosabbra fűzése, valamint a jelenlegi és tervezett vállalkozásfejlesztési programok közötti szinergiák mélyebb kiaknázása. A magyar vállalkozások számára nyújtott lehetőségek átláthatóbbá tételével a kkv-k könnyebben hozzáférhetnek a fejlesztésüket segítő eszközrendszerhez, amely hosszú távon járul hozzá a magyar vállalkozói szektor megerősítéséhez.

Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár az együttműködési megállapodás kapcsán kiemelte, hogy a közös munka, a szorosabb partnerség igazi nyertesei a hazai kkv-k lesznek. A három szervezett által felhalmozott évtizedes tudás és vállalkozásfejlesztési lehetőségek ugyanis a korábbiakhoz mérten sokkal gyorsabban és hatékonyabban lesznek elérhetők a vállalkozások számára, kihasználva a jelenlegi és jövőbeli vállalkozásfejlesztési programok közötti szinergiákat.

„Az IFKA a hazai vállalkozások szakmai programokkal kapcsolatos ügyfélszolgálataként, illetve központi vállalkozásfejlesztési ügynökségként van jelen a magyar kkv-k számára, így legfontosabb célunk, hogy fejlődésüket, növekedési és üzletépítési terveiket hatékonyan támogassuk. A két aláírt megállapodásnak köszönhetően a komplex vállalkozásfejlesztési szolgáltatások nem csak szélesebb körben válnak elérhetővé, de az elért vállalkozások számát is kiterjeszthetjük” – hangsúlyozta az együttműködések kapcsán Szabados Richárd, az IFKA ügyvezetője. Az együttműködés fontos pillére a szereplők által üzemeltett online szakmai portálok – a VALI.HU és a VOSZPort – összehangolása, valamint a kkv-k minél szélesebb körben való elérése és megismertetése az elérhető vállalkozásfejlesztési, valamint finanszírozási – kavosz.hu – szolgáltatásokkal.

„Az általunk útjának indított, a kkv-k operatív folyamatait digitálisan elősegítő platform, a VOSZPort és az IFKA által üzemeltetett VALI.HU együttműködésével a célunk, hogy a lehető legtágabb körben biztosítsuk a komplex vállalkozásvezetési és -fejlesztési szolgáltatásokat a szektor szereplői számára. A vállalkozásokat leginkább érdeklő ügyekhez és támogatásokhoz való könnyebb hozzáféréssel a kkv-k egy olyan információbázisra támaszkodhatnak, amely gyakorlati oldalon segíti majd őket abban, hogy a finanszírozási és szakmai programokba minél nagyobb számban be tudjanak kapcsolódni” – tette hozzá Eppel János, a VOSZ elnöke.

A KAVOSZ Zrt. látja el a legjelentősebb, állami támogatással megvalósuló vállalkozói hitelprogram a Széchenyi Kártya Program szakmai és operatív működtetését, koordinálja az ellátandó feladatokat, folyamatosan együttműködik a Program kormányzati, szakmai és finanszírozói partnereivel. „A KAVOSZ mindig fontosnak tartotta, hogy vissza is adjon a vállalkozásoknak. Folyamatosan kutatjuk a KKV-k helyzetét, a hitelezésen túl pedig olyan vállalkozásokat támogató projekteken is dolgozunk, amelyeken keresztül segíteni, fejlesztési elképzeléseikben támogatni tudjuk a kkv szektort” – emelte ki Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. „Az ilyen típusú együttműködések mentén lehetővé válik a technológiaváltás és a digitalizáció támogatása, a fenntartható és zöld vállalatfinanszírozás (ESG) gyakorlatának megismertetése, továbbá az innováció ösztönzése, a pénzügyi szemléletformáláson keresztül a megfelelő finanszírozáshoz jutás, a kkv-k külpiacra lépésének segítése, a tudásátadás támogatása, valamint a generációváltás elősegítése.”

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS