Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az IFKA a KAVOSZ-szal és a VOSZ-szal

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött az IFKA a KAVOSZ-szal és a VOSZ-szal
2023. 06. 29., 15:40

Stratégiai együttműködési megállapodást írtak alá az IFKA és a KAVOSZ, valamint az IFKA és a VOSZ képviselői a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások működésének támogatása, illetve fejlesztési törekvéseik megvalósításának elősegítése érdekében. A partnerségek elsődleges célja, hogy a hazai kkv-szektornak szóló finanszírozási és szakmai támogatási eszközök átlátható módon, egy helyen elérhetőek legyenek az IFKA közreműködésével, amely a vállalkozásfejlesztési intézményrendszer továbbfejlesztésével még több magyar vállalkozást kíván elérni célzott támogatási programokkal.

A magyar mikro-, kis- és középvállalkozások segítése céljából két stratégiai együttműködési megállapodást kötött az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft. (IFKA), így hivatalosan is partnerségre lépett a KAVOSZ Zrt.-vel (KAVOSZ), valamint a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségével (VOSZ), a Gazdaságfejlesztési Minisztérium támogatása mellett. Az együttműködések létrejöttének elsődleges célja, hogy újabb lendületet kapjon a hazai vállalkozásfejlesztési intézményrendszer fejlesztése, ezzel a magyar kkv-k számára még könnyebben és gyorsabban hozzáférhetővé váljanak az elérhető finanszírozási és szakmai támogatási lehetőségek. Az aláírt megállapodásokkal lehetővé válik a szervezetek tevékenységének egymással történő szorosabbra fűzése, valamint a jelenlegi és tervezett vállalkozásfejlesztési programok közötti szinergiák mélyebb kiaknázása. A magyar vállalkozások számára nyújtott lehetőségek átláthatóbbá tételével a kkv-k könnyebben hozzáférhetnek a fejlesztésüket segítő eszközrendszerhez, amely hosszú távon járul hozzá a magyar vállalkozói szektor megerősítéséhez.

Lóga Máté gazdaságfejlesztésért és nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért felelős államtitkár az együttműködési megállapodás kapcsán kiemelte, hogy a közös munka, a szorosabb partnerség igazi nyertesei a hazai kkv-k lesznek. A három szervezett által felhalmozott évtizedes tudás és vállalkozásfejlesztési lehetőségek ugyanis a korábbiakhoz mérten sokkal gyorsabban és hatékonyabban lesznek elérhetők a vállalkozások számára, kihasználva a jelenlegi és jövőbeli vállalkozásfejlesztési programok közötti szinergiákat.

„Az IFKA a hazai vállalkozások szakmai programokkal kapcsolatos ügyfélszolgálataként, illetve központi vállalkozásfejlesztési ügynökségként van jelen a magyar kkv-k számára, így legfontosabb célunk, hogy fejlődésüket, növekedési és üzletépítési terveiket hatékonyan támogassuk. A két aláírt megállapodásnak köszönhetően a komplex vállalkozásfejlesztési szolgáltatások nem csak szélesebb körben válnak elérhetővé, de az elért vállalkozások számát is kiterjeszthetjük” – hangsúlyozta az együttműködések kapcsán Szabados Richárd, az IFKA ügyvezetője. Az együttműködés fontos pillére a szereplők által üzemeltett online szakmai portálok – a VALI.HU és a VOSZPort – összehangolása, valamint a kkv-k minél szélesebb körben való elérése és megismertetése az elérhető vállalkozásfejlesztési, valamint finanszírozási – kavosz.hu – szolgáltatásokkal.

„Az általunk útjának indított, a kkv-k operatív folyamatait digitálisan elősegítő platform, a VOSZPort és az IFKA által üzemeltetett VALI.HU együttműködésével a célunk, hogy a lehető legtágabb körben biztosítsuk a komplex vállalkozásvezetési és -fejlesztési szolgáltatásokat a szektor szereplői számára. A vállalkozásokat leginkább érdeklő ügyekhez és támogatásokhoz való könnyebb hozzáféréssel a kkv-k egy olyan információbázisra támaszkodhatnak, amely gyakorlati oldalon segíti majd őket abban, hogy a finanszírozási és szakmai programokba minél nagyobb számban be tudjanak kapcsolódni” – tette hozzá Eppel János, a VOSZ elnöke.

A KAVOSZ Zrt. látja el a legjelentősebb, állami támogatással megvalósuló vállalkozói hitelprogram a Széchenyi Kártya Program szakmai és operatív működtetését, koordinálja az ellátandó feladatokat, folyamatosan együttműködik a Program kormányzati, szakmai és finanszírozói partnereivel. „A KAVOSZ mindig fontosnak tartotta, hogy vissza is adjon a vállalkozásoknak. Folyamatosan kutatjuk a KKV-k helyzetét, a hitelezésen túl pedig olyan vállalkozásokat támogató projekteken is dolgozunk, amelyeken keresztül segíteni, fejlesztési elképzeléseikben támogatni tudjuk a kkv szektort” – emelte ki Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója. „Az ilyen típusú együttműködések mentén lehetővé válik a technológiaváltás és a digitalizáció támogatása, a fenntartható és zöld vállalatfinanszírozás (ESG) gyakorlatának megismertetése, továbbá az innováció ösztönzése, a pénzügyi szemléletformáláson keresztül a megfelelő finanszírozáshoz jutás, a kkv-k külpiacra lépésének segítése, a tudásátadás támogatása, valamint a generációváltás elősegítése.”

Fotó: MTI/Soós Lajos

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS