Prima és vállalkozói díjjal ismerték el a legjobbakat Heves vármegyében

Prima és vállalkozói díjjal ismerték el a legjobbakat Heves vármegyében
2023. 11. 26., 21:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Heves vármegyei Szervezete szombaton este az egerszalóki Saliris Hotelben rendezte meg a Heves vármegyei Prima Díjátadó Gálát.

A területi Prima díjakat 2005 óta adják át, idén Heves vármegyében kilencen voltak jelöltek a Prima díjra, közülük hárman vehették át az elismerést. Az elismerés célja, hogy példaképeket állítson a társadalom elé, bemutassa a követendő teljesítményeket és értékrendeket – írja a heol.hu.

Kihirdették a Prima díjasokat:

Elsőként Borics József festő, rajztanár kapta meg az elismerést, őt Magyar Képzőművészet kategóriában jelölték.

A második díjazott a Magyar Zeneművészet kategóriában volt jelölt, Miller Lajos operaénekest, a gyöngyösi operagála létrehozóját díjazták.

A harmadik díjat Sipos Jenő volt VPOP, jelenlegi MLSZ szóvivő kapta Magyar Sajtó és Ismeretterjesztés kategóriában.

A gálaesten 13-an megyei Év Vállalkozója Díjat vehettek át. Elismerést kapott Kalácsi René – Alappont 2005 Kft. (Gyöngyös), Koletán Gergely – ChiliYard (Eger), Koósa Péter – Detki Keksz Kft. (Halmajugra), Marján Tünde és Marján Sándor – Marján Cukrászda Kft. (Eger), Nagy Gergely – DOTÁL 97 Kft. (Gyöngyös), Ocela Tibor – 4 Évszak Mátra Kft. (Gyöngyös), Orbán Dániel – Dominium Pincészet (Gyöngyös), Rubi Nándor – Régió Holding Kft. (Eger), Salamon Ferenc – Cactus Top Óra és Ékszer Kft (Hatvan), Szabó György András – Garamond Kft. (Eger), Tóthné dr. Varga Dorottya – Manooka Design Kft. (Eger), Varga Krisztián – VargAudio (Eger). A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat Tóthné Bokros Mária egyéni vállalkozó (Gyöngyös) vehette át.

Az országos Év Vállalkozója Díjra a VOSZ Heves vármegyei elnöksége Hossó Antalt, a Hossó ABC tulajdonos-ügyvezetőjét terjesztette fel, a díj odaítéléséről pedig a VOSZ országos elnöksége döntött. Kitüntetését december 1-jén, a Vállalkozók Napja ünnepségen veszi át a budapesti Művészetek Palotájában.

A felvételen Sipos Jenő, Borics József és Miller Lajos.

(Fotó: Huszár Márk)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-03-02 15:10:41
Ugyanazon elbírálás alá esik a bányászat, a kereskedelem, a fogadás, a befektetés, valamint az ellenértékként történő szerzés is.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS