Posztumusz Prima díjat is átadtak Szekszárdon

2019. 11. 10., 14:15

Dr. Lascsik László, Kováts Balázs és posztumusz Gottvald Károly kapta idén a Tolna Megyei Prima Díjat. Az elismeréseket a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Tolna Megyei Szervezetének gálaestjén adták át november 8-án.

Perlusz László, a VOSZ főtitkára köszönetet mondott Tolna megye vállalkozóinak, amiért munkásságukkal, anyagi ráfordításukkal éltetik a Prima díjat – írja a teol.hu.

Az elismerést idén dr. Lascsik László, a Bonyhádi Kórház és Rendelőintézet kardiológus főorvosa, Kováts Balázs gépészmérnök, atomerőmű szakmérnök és posztumusz Gottvald Károly, a Tolnai Népújság idén elhunyt fotóriportere kapta. A közönségdíjat Zsikó Zoltán és zenekara vehette át.

Hagyományosan ilyenkor köszöntik az Országos Év Vállalkozója Díj Tolna megyei elismertjeit. A díjban Keszthelyi Szabolcs, a Szász Söröző és Étterem – Keszthelyiné és társa Vendéglátó Bt. ügyvezetője, Kópis Endre, a Kópis és Társa Szerelő és Karbantartó Kft. igazgatója, Siklósi Zoltán, a Zo-Bau Építőipari Kft. ügyvezetője és Klopcsik István, a Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft. tulajdonos-ügyvezető igazgatója részesült.

Az Év Tolna Megyei Vállalkozója lett Nagy Lajos, a Diófa Csárda tulajdonosa, Kászpári Károly, a Frissten Sütőipari Kft. ügyvezetője, Seregi Ferenc, az Amaryllis Étterem – Full Happy Kft. tulajdonosa, ügyvezetője és Szekeres Sándor, a Bát-Grill Kft. ügyvezető igazgatója.

A gálán adták át a Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjakat is. Az elismerést Mészáros Andrea, a Kék Madár Alapítvány ügyvezetője és Finta Viktor, a Tolnai Népújság főszerkesztője kapta.

(Fotó: teol.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS