Pécsen és Szekszárdon tájékoztattak a VOSZ stratégiai terveiről

Pécsen és Szekszárdon tájékoztattak a VOSZ stratégiai terveiről
2024. 04. 11., 10:10

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vármegyei szervezetei 2024-ben márciusban és áprilisban tartják éves rendes beszámoló taggyűléseiket, amelyekkel egyidőben vállalkozói fórumot rendeznek.

A magyar gazdaság helyzete, kilátásai és a VOSZ programja volt napirenden a szövetség vállalkozói fórumán Pécsen és Szekszárdon április 10-én. Az aktív szerepvállalás a fenntartható gazdaság kialakításában, a növekedés beindítása, a vállalkozói aktivitás fokozása és egy korszerű, hatékony vállalkozásfejlesztési rendszer kialakítása a legfontosabb feladat.

Együttműködési megállapodást írt alá a VOSZ a Pécsi Tudományegyetemmel

Horváth László, a VOSZ Baranya vármegyei elnöke méltatta a nehéz időkben is kitartó vállalkozásokat. „Amikor sikeres vállalkozásról beszélünk, nemcsak a tulajdonosról vagy a vezetésről érdemes említést tennünk, hanem arról a széles munkavállalói körről, akiknek közvetlen családja is számít vállalkozásaink sikerére. Ugyanis egy vállalkozás a munkavállalóin keresztül több család megélhetéséért is felelősséget vállal, amely olyan erő, ami túlmutat a hétköznapi üzletmenetet érintő problémákon vagy akár sikereken” – mondta.

Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese ismertette a VOSZ hármas célját: a vállalkozások fejlesztését, a vállalkozói érdekvédelmet, valamint a társadalmi szerepvállalást, ami egyfajta kulturális misszió. Emlékeztetett a tavaly indult VOSZ Barométer kutatásra, amely szerint jelenleg a legnagyobb probléma a vállalkozások számára az infláció, a gazdasági kiszámíthatatlanság, valamint a jelentősen csökkenő vásárlóerő. A hazai foglalkoztatással kapcsolatban elmondta, hogy az uniós átlag feletti Magyarországon foglalkoztatása a nők és a férfiak között is.

Szekszárdon idén már az ezredik Tolna vármegyei VOSZ-tagvállalkozást köszöntenék

Dr. Fajszi Lajos, a VOSZ Tolna Vármegyei Szervezetének elnöke beszámolójában reményét fejezte ki, hogy a jövőben folytatódik a tendencia, és több vállalkozás alakul, mint amennyi megszűnik. Minden remény megvan arra is, hogy a régió a következő években kiemelt befektetési terület lesz, így az építőipar is újra fellendülhet, amiben a Paks II. beruházásnak nagy szerepe lesz. A vármegyei taglétszám jelenleg 700, tavaly 30 százalékkal nőtt a VOSZ-tagok száma, ha ezt a tempót tartani tudják, akkor év végére elérhetik az ezres létszámot. A vármegyei elnök örülne, ha a 2024-es, immár 19. Prima Gálán november 8-án a díjazottak mellett köszönthetnék az 1000. tagvállalkozást is. Idén januárban megnyitották az új VOSZ-irodát Szekszárdon, a vállalkozók folyamatosan jönnek konzultálni, szoros velük a kapcsolat. A Széchenyi Kártya Program igazi sikerprogram, az idei első negyedévben 4,5 milliárd forint hitelkérelem érkezett, 48 órán belül továbbítják a hiteligényt a bankoknak. Májusban egy vállalkozásfejlesztési tanácsadó is segíti a munkát – jelentette be dr. Fajszi Lajos.

Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese bejelentette: idén nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy a vállalkozók minél nagyobb számban legyenek tisztában az ESG-vel kapcsolatos feladatokkal, mert jelenleg a kkv-k 88 százaléka nem is hallott róla. Az edukálás első jelentős állomása a VOSZFESZT ESG-tematikájú rendezvénye lesz április 25-én Veszprémben a Pannon Egyetemen.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-29 09:10:00
2024 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,2 millió vendég közel 2,9 millió vendégéjszakát töltött el. A vendégek száma 1,3, a vendégéjszakáké 4,7 százalékkal kisebb volt az egy évvel korábbinál; a csökkenés az ünnepekhez kötődő hosszú hétvégék idei áprilisi elmaradásával van kapcsolatban.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS