Prima és vállalkozói díjakat adtak át Szolnokon és Tatabányán

Prima és vállalkozói díjakat adtak át Szolnokon és Tatabányán
2023. 09. 17., 18:17

Nagyszabású ünnepségen köszöntötték Jász-Nagykun-Szolnok és Komárom-Esztergom vármegye legkiválóbbjait a VOSZ Prima gáláján.

Idén immár 19. alkalommal rendezték meg a Területi Prima Gálát Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében. Szombat este öt kimagasló teljesítményt nyújtó kiválóság vehetett át rangos díjat a szolnoki Szigligeti Színházban.

A Prima Primissima díjat Demján Sándor üzletember 2003-ban alapította a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) támogatásával. ez 2005-től egészült ki a Területi Prima Díjakkal. A díjat a civil szféra javaslata és lakossági szavazatok alapján szakmai grémium értékelésével támogatva ítélik oda a legkiválóbbaknak – írja a Szoljon.hu.

Dr. Lits József, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége vármegyei elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány okozta károk után sem lett könnyebb az elmúlt évben a vállalkozók helyzete, növekvő költségekkel, megugró energiaárakkal, egyes területeken nyersanyaghiánnyal, munkaerő-hiánnyal, vagy éppen visszaeső megrendelésekkel kellett, kell szembe nézniük.

Prima Díjban 2023-ban is három kiválóság részesült: Józsa Béla építész, Gonda István fazekas mester és dr. Tóth Tibor szociálpolitikus. Idén közönségdíjban részesült Rimóczi Ágnes, az Új Néplap és a Szoljon.hu újságírója. Különdíjat vehetett át Vámosi Antal könnyűbúvár. 

A rendezvényen hagyományosan tíz vállalkozói díjat is átadtak (a vezető fotón).

Az év viseletkészítő mestere Tajti Erzsébet, az év természetvédelmi őre Kiss Ferenc, az év kereskedője Urbán Katalin, az év benzinkút üzemeltetője Jánosi Zoltán, az év autófényező mestere Turi István, az év független filmkészítője Ljasuk Dimitry, az év katonai oktatója dr. Dunai Pál alezredes, az év ejtőernyős katonája Szabó Norbert hadnagy, az év híradós katonája Tőtős Lehel főhadnagy, az év rendőre Egedi István rendőr ezredes vehette át az elismerést.

Gálaest Komárom-Esztergom vármegyében

18. alkalommal tartotta meg a Prima Díjátadó gálát a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Komárom-Esztergom Vármegyei Szervezete. Az ünnepséget a tatabányai Jászai Mari Színházban rendezték szeptember 15-én – írja a kemma.hu.

Az Év vármegyei vállalkozója díjat kapta:

  • Vámosi Gábor, a Cornmill Kft. tulajdonosa
  • Gál István, a GI-GA Farm Kft. tulajdonosa
  • Hajduné Farkas Erika ügyvezető, a Hajdu Fuvarozási Kft.  tulajdonosa
  • Vincze Attila, a Hartmann Kft. ügyvezetője
  • Straubinger Zoltán, az Izlandi Lovas Kávéfutár Kft. tulajdonosa
  • Sasvári Béla, a Sasvári Kft. tulajdonosa
  • Fülöp Rózsa és Fülöp Csilla, a Gemini HR Kft. tulajdonosai
  • Zink Ferenc Róbert, a Zafír Mérnök Tanácsadó Kft. tulajdonosa
  • Bagó László, a ZEBRA Neo 2014 Kft. tulajdonosa
  • Ányos Vince, a Zöld Út Kft. tulajdonosa

Az Országos Vállalkozók Napján, december 1-jén, Budapesten, a Művészetek Palotájában Honosiné Máhr Ágnes, a Ho-Máhr Transz Kft. tulajdonosa is átveheti majd az Év vállalkozója címet.

Idén Vármegyei Prima Díjat kapott Varga Ágota filmrendező, Aradvári Mihályné, a Bánhidai Szent Erzsébet Óvoda intézményvezetője és dr. Schler Szilvia komáromi gyermekorvos. Prima Különdíjas Markos Anikó tatai építészmérnök, a közönségdíjas pedig Szekeres János esztergomi nyugalmazott testnevelő lett.

(Fotó: Kiss János és Viszló Balázs)

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS