Ők érdemelték ki 2021-ben a VOSZ Prima Díját Heves megyében

Ők érdemelték ki 2021-ben a VOSZ Prima Díját Heves megyében
2021. 11. 29., 20:58

A VOSZ Heves megyei Prima Díj gáláját az egerszalóki Saliris Hotelben rendezték meg november 27-én.

A gálaesten videobejátszásban felidézték Demján Sándor alapító örökségét, aki az elismeréseket alapította. Micski Marianna, a Vállalkozók Országos Szövetsége Heves megyei elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: a koronavírus-járvány hatásait mindannyian megéreztük valamilyen formában – írja a heol.hu.

A Prima Díj jelöltjei között volt idén oktatás és köznevelés területén Batári Antal, az egri Dobó István Gimnázium irodalomtanára, Major Levente, abasári iskolaigazgató, illetve a Gyöngyös környékén nagy sikerrel működő Autista Segítő Központ. A tudomány terén dr. Novák Tamás matematikus, részecskekutató. Sportkategóriában Lévay Petra úszó-triatlonista paralimpikon és Gledura Benjamin fiatal sakk nagymester. Népművészet és közművelődés kategóriában volt jelölt Csillag Tamás hagyományőrző, a Dobó István Vármúzeum munkatársa. A magyar képzőművészetet képviselte Molnár László gyöngyöspatai festő, a zeneművészetet a hatvani Polifónia Vegyeskar.

Díjat kapott Gledura Benjamin, az elismerést a szülei vették át, hiszen a sportoló jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tanul. Másodjára dr. Novák Tamás vette át a díjat.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat a VOSZ megyei elnöksége azon személyeknek ítéli oda, akik a helyi társadalmi és kulturális élet felvirágoztatásáért kiemelkedő és példamutató munkát végeznek. A díj és a díjátadó gálaműsor a helyi vállalkozói közösség összefogásával valósul meg évről évre. Ezzel Teleki Klári egri művészetpártolót ismerték el.

A hagyományoknak megfelelően idén is meghirdették az Országos Év Vállalkozója Díj, s a VOSZ területi szervezetei elnökségeinek szervezésében a Megyei Év Vállalkozója Díj pályázatait.

Idén Berzsényi Gergely gyöngyösi filmes, Karkus János és a besenyőtelki K64 FARM Kft., Gecse István aldebrői borász, Kovács István és az egri Hungarosushi Kft., Farkas Gyöngyi és a gyöngyösi Brutt Saver Hungary Kft., Ivicz Gyula és a gyöngyösi Syllabus Bt., Kiss Krisztián és a Gyöngyösi Őrangyal Vagyonvédelmi Kft., illetve Sulyok Zsolt és a gyöngyösi Bakkhosz Bt. munkáját ismerték el.

Országos Év Vállalkozója Díjban részesül Kósa László, a gyöngyösi Kékes Étterem tulajdonosa – döntött a VOSZ országos elnöksége.

(Fotó: heol.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-22 12:30:59
Ahhoz, hogy a nyári sörünk igazán frissítő legyen, a komló adta aromák elengedhetetlenek. Ez a növény azonban nem csak a kedvenc alkoholos italunk fűszere – ennél sokkal izgalmasabb.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS