Ők érdemelték ki 2021-ben a VOSZ Prima Díját Heves megyében

Ők érdemelték ki 2021-ben a VOSZ Prima Díját Heves megyében
2021. 11. 29., 20:58

A VOSZ Heves megyei Prima Díj gáláját az egerszalóki Saliris Hotelben rendezték meg november 27-én.

A gálaesten videobejátszásban felidézték Demján Sándor alapító örökségét, aki az elismeréseket alapította. Micski Marianna, a Vállalkozók Országos Szövetsége Heves megyei elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: a koronavírus-járvány hatásait mindannyian megéreztük valamilyen formában – írja a heol.hu.

A Prima Díj jelöltjei között volt idén oktatás és köznevelés területén Batári Antal, az egri Dobó István Gimnázium irodalomtanára, Major Levente, abasári iskolaigazgató, illetve a Gyöngyös környékén nagy sikerrel működő Autista Segítő Központ. A tudomány terén dr. Novák Tamás matematikus, részecskekutató. Sportkategóriában Lévay Petra úszó-triatlonista paralimpikon és Gledura Benjamin fiatal sakk nagymester. Népművészet és közművelődés kategóriában volt jelölt Csillag Tamás hagyományőrző, a Dobó István Vármúzeum munkatársa. A magyar képzőművészetet képviselte Molnár László gyöngyöspatai festő, a zeneművészetet a hatvani Polifónia Vegyeskar.

Díjat kapott Gledura Benjamin, az elismerést a szülei vették át, hiszen a sportoló jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tanul. Másodjára dr. Novák Tamás vette át a díjat.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat a VOSZ megyei elnöksége azon személyeknek ítéli oda, akik a helyi társadalmi és kulturális élet felvirágoztatásáért kiemelkedő és példamutató munkát végeznek. A díj és a díjátadó gálaműsor a helyi vállalkozói közösség összefogásával valósul meg évről évre. Ezzel Teleki Klári egri művészetpártolót ismerték el.

A hagyományoknak megfelelően idén is meghirdették az Országos Év Vállalkozója Díj, s a VOSZ területi szervezetei elnökségeinek szervezésében a Megyei Év Vállalkozója Díj pályázatait.

Idén Berzsényi Gergely gyöngyösi filmes, Karkus János és a besenyőtelki K64 FARM Kft., Gecse István aldebrői borász, Kovács István és az egri Hungarosushi Kft., Farkas Gyöngyi és a gyöngyösi Brutt Saver Hungary Kft., Ivicz Gyula és a gyöngyösi Syllabus Bt., Kiss Krisztián és a Gyöngyösi Őrangyal Vagyonvédelmi Kft., illetve Sulyok Zsolt és a gyöngyösi Bakkhosz Bt. munkáját ismerték el.

Országos Év Vállalkozója Díjban részesül Kósa László, a gyöngyösi Kékes Étterem tulajdonosa – döntött a VOSZ országos elnöksége.

(Fotó: heol.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS