Ők érdemelték ki 2021-ben a VOSZ Prima Díját Heves megyében

Ők érdemelték ki 2021-ben a VOSZ Prima Díját Heves megyében
2021. 11. 29., 20:58

A VOSZ Heves megyei Prima Díj gáláját az egerszalóki Saliris Hotelben rendezték meg november 27-én.

A gálaesten videobejátszásban felidézték Demján Sándor alapító örökségét, aki az elismeréseket alapította. Micski Marianna, a Vállalkozók Országos Szövetsége Heves megyei elnöke megnyitó beszédében hangsúlyozta: a koronavírus-járvány hatásait mindannyian megéreztük valamilyen formában – írja a heol.hu.

A Prima Díj jelöltjei között volt idén oktatás és köznevelés területén Batári Antal, az egri Dobó István Gimnázium irodalomtanára, Major Levente, abasári iskolaigazgató, illetve a Gyöngyös környékén nagy sikerrel működő Autista Segítő Központ. A tudomány terén dr. Novák Tamás matematikus, részecskekutató. Sportkategóriában Lévay Petra úszó-triatlonista paralimpikon és Gledura Benjamin fiatal sakk nagymester. Népművészet és közművelődés kategóriában volt jelölt Csillag Tamás hagyományőrző, a Dobó István Vármúzeum munkatársa. A magyar képzőművészetet képviselte Molnár László gyöngyöspatai festő, a zeneművészetet a hatvani Polifónia Vegyeskar.

Díjat kapott Gledura Benjamin, az elismerést a szülei vették át, hiszen a sportoló jelenleg az Amerikai Egyesült Államokban tanul. Másodjára dr. Novák Tamás vette át a díjat.

A Kiemelkedő Társadalmi Szerepvállalásért Díjat a VOSZ megyei elnöksége azon személyeknek ítéli oda, akik a helyi társadalmi és kulturális élet felvirágoztatásáért kiemelkedő és példamutató munkát végeznek. A díj és a díjátadó gálaműsor a helyi vállalkozói közösség összefogásával valósul meg évről évre. Ezzel Teleki Klári egri művészetpártolót ismerték el.

A hagyományoknak megfelelően idén is meghirdették az Országos Év Vállalkozója Díj, s a VOSZ területi szervezetei elnökségeinek szervezésében a Megyei Év Vállalkozója Díj pályázatait.

Idén Berzsényi Gergely gyöngyösi filmes, Karkus János és a besenyőtelki K64 FARM Kft., Gecse István aldebrői borász, Kovács István és az egri Hungarosushi Kft., Farkas Gyöngyi és a gyöngyösi Brutt Saver Hungary Kft., Ivicz Gyula és a gyöngyösi Syllabus Bt., Kiss Krisztián és a Gyöngyösi Őrangyal Vagyonvédelmi Kft., illetve Sulyok Zsolt és a gyöngyösi Bakkhosz Bt. munkáját ismerték el.

Országos Év Vállalkozója Díjban részesül Kósa László, a gyöngyösi Kékes Étterem tulajdonosa – döntött a VOSZ országos elnöksége.

(Fotó: heol.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS